Elsi Katainen nousee Euroopan parlamenttiin

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja, Elsi Katainen siirtyy Euroopan parlamenttiin Hannu Takkulan tilalle. Pielavetinen kansanedustaja on ensimmäinen varaedustaja europarlamenttiin.

Keskustan europarlamentaarikko Hannu Takkulan valinta Euroopan tilintarkastustuomioistuimeen varmistui keskiviikkona, kun EU–parlamentti äänesti Takkulan valinnasta.

– Olen valmis työhön europarlamentissa. Kävin keväällä 2014 kovan vaalitaistelun Euroopan parlamentin vaaleissa ja saavutin hyvän vaalituloksen. Pidän kansainvälistä ko­ke­mus­ta ar­vok­kaa­na ja parlamen­tin jä­se­nyyt­tä myös velvollisuutena. Sekä Itä- ja Pohjois-Suomen että koko maamme näkökulmasta EU:ssa on paljon tehtävää, Katainen perustelee valmiuttaan.

Kataisen mukaan Euroopan unionin on oltava jatkossakin itsenäisten jäsenvaltioiden yhteisö. Suomen tulee toimia sillanrakentajana.

–  Meidän on jatkettava rakentavan vaikuttamisen linjaa ja huolehdittava kansallisista eduistamme esimerkiksi maatalouspolitiikassa sekä rakennerahasto- ja aluepoliittisissa ratkaisuissa, vaikka Brexit asettaa haasteita tulevalle rahoituskaudelle, Katainen arvioi.

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja siirtyy mielellään Hannu Takkulan tilalle europarlamenttiin, koska Takkulan valiokuntapaikat ovat tärkeitä.

–  Olen iloinen siitä, että olen saamassa juuri Hannun paikan, koska hänellä on juuri ne valiokuntapaikat, jotka itse olisin valinnut eli aluekehitys- ja maatalousvaliokunnat. Ne ovat juuri kuin minulle tehty, Katainen iloitsee.

Kataisen mielestä suomalaisten meppien on puolustettava kestävän metsätalouden periaatteita EU – pöydissä. Hänen arvionsa mukaan paine metsiä ja metsätaloutta kohtaan nousee koko ajan, vaikka Euroopan unionilla ei ole yhteistä metsäpolitiikkaa.

– Tässä kaikkien suomalaisten meppien on toimittava ryhdikkäästi, koska muuten taistelemme samalla tavalla kuin tänä syksynä metsäasioista vuodesta ja direktiivistä toiseen. Tällainen tempoilevuus syö eurooppalaisen ilmastopolitiikan uskottavuutta, Katainen arvioi.