Iisalmi ja tienoot tehostavat matkailuyhteistyötä – lisää toimijoita mukaan

Ylä-Savon seudullisen matkailun kehittämiseen tähtäävä Iisalmi ja tienoot -yhteistyö on laajentunut entisestään. Uusia toimijoita on saatu mukaan Kiuruvedeltä ja Lapinlahdelta, joiden lisäksi seudulliseen toimintaan osallistuvat Iisalmi, Sonkajärvi ja Vieremä. Yhteistyössä on mukana nyt jo 34 eri jäsentä, joten toimintaa voidaan järjestää aiempaa suuremmalla budjetilla ja alueen tunnettuutta sekä yksilö- että ryhmämatkailun kohteena lisätä huomattavasti.

Uusina jäseninä Iisalmi ja tienoot -ryhmässä ovat aloittaneet esimerkiksi alueen teatteritoimijat: iisalmelaiset In-Teatteri ja Iisalmen Teatteriyhdistys, lapinlahtelainen kesäteatteri Alapitkän Nuorisoseura ja kiuruveteläiset Teatteriyhdistys Hulluviima ja Kiuruveden Maalaiskaupunginteatteriyhdistys. Lapinlahdelta yhteistyöhön ovat liittyneet myös Väärnin Pappila ja Luova Puu. Iisalmelaisiin uusiin jäseniin kuuluvat Olvi-säätiön ylläpitämä Panimomuseo ja Ulmalan kansantalo, jonka yhteydessä toimii Tanssiteatteri Williwisio. Lisäksi Kiuruvedeltä on saatu jäseniksi Villa Kirmakka, Ratsastuskeskus Lupis ja Talli Taitavat Kaviot. Jäsenmäärän kasvu mahdollistaa aidosti seudullisen yhteistyön ja parantaa koko alueen matkailutarjontaa ja -palveluja.

Luvassa vilkas tapahtumakesä

Kansainvälisestikin tunnetut Eukonkannon MM-kisat pidetään Sonkajärvellä 24. kerran 5.–6.7. Tapahtuman uutuuslajina on Tonkkumin heitto. Oluset Olutjuhlat kutsuu Iisalmeen 12.–13.7. ja tarjoaa ohjelmaa kaikenikäisille, Lapinlahdella nautitaan 3.8. Juusto- ja viinijuhlien antimista ja musiikista. Koljonvirran Rompepäivät ja Terva-ajot järjestetään 9.–10.8. Iisalmessa, jonka keskustassa laajan suosion saavuttanut Louhenkatupäivä kutsuu 10.8. nauttimaan markkinatunnelmasta, katuruoasta ja runsaasta ohjelmasta.

Iisalmi ja tienoot ovat mainio kohde myös kesäteatterin ystäville. Alapitkän nuorisoseuran kesäteatterissa esitetään 120-vuotisjuhlanäytelmänä Johannes Linnankosken romaaniin perustuva Pakolaiset. Linnankoski asui 1902–1903 teoksen tapahtumapaikalla, Alapitkän kylän Hovin kartanossa. Tarmo Valkosen dramatisoiman ja ohjaaman näytelmän ensi-ilta on 30.6.

Kiuruveden Maalaiskaupunginteatterissa saa 28.6. ensi-iltansa menestystä niittänyt, Juha Tapion hiteillä höystetty musiikkikomedia Kaksi puuta. Sen ovat käsikirjoittaneet Osku Valve ja Otto Kanerva, ja sen ohjaa Kati Rissanen.

Spede Pasasen työryhmineen kirjoittaman klassikkokomedian Pölhölän ensi-ilta puolestaan nähdään 14.6. Koljonvirta Teatterissa. Näytelmän tuotannosta vastaavat Ismo Apell ja Antti Heikkinen. Myös tulevana syksynä teatterikausi jatkuu vilkkaana.