Iisalmi saa takaisin aamujunansa

Parivuotisen taistelun tuloksena elinkeinoelämän toimijoille ja muille alueen asukkaille tärkeäksi muodostunut aamujuna Kajaanista Helsinkiin aloittaa jälleen liikennöinnin 27.3. Junavuorojen takaisin saaminen on monella tapaa positiivinen asia koko seudun kannalta.

– Saavutettavuus on elinvoimaisuuden kannalta elinehto alueellemme ja tämäkin ehkä pieneltä vaikuttava parannus otetaan Iisalmessa ilolla vastaan. Asialla on myös symbolista merkitystä ja se on osoitus siitä, että edunvalvonnalla ja aktiivisella yhteistyöllä asioita on edelleen mahdollista kehittää parempaan suuntaan. Nyt aktiivisuutta vaaditaan sitten meiltä kaikilta junayhteyden toiminnassa pitämiseksi, toteaa Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja Terho Savolainen.

Junayhteys Iisalmesta Helsinkiin on ollut katkolla vuodesta 2015, jolloin ensin väliaikaiseksi ilmoitettu liikennöinnin keskeytys jäikin pysyväksi. Aamujuna on tärkeä erityisesti liikematkaajille, sillä se mahdollistaa asioinnin Helsingissä yhden päivän aikana. Junavuoron palauttamiseksi on tehty laajalla rintamalla yhteistyötä ja se on ollut esillä monissa yhteyksissä niin julkisessa keskustelussa kuin edunvalvontatapaamisissa ministeriöiden kanssa.

Juna liikennöi jatkossa pääsääntöisesti tiistaista perjantaihin siten, että se lähtee Iisalmesta klo 4.33 ja on perillä Helsingissä klo 9.39. Illan paluuvuoro puolestaan lähtee Helsingistä klo 19.19 ja saapuu Iisalmeen klo 0.27.