KATSO VIDEO: Monipuolisuutta kahdesta lajista

Kevään myötä Kiuruveden junnulätkä on vaihtumassa junnufutikseen. KK-81 jääkiekkojoukkue tekee saumatonta yhteystyötä KiuPan jalkapallojoukkueen kanssa. Joukkueen kaudet on suunniteltu lajin samanaikaisen harrastamisen mahdollistamiseksi. Valtaosa jääkiekkoilevista -06 pojista vaihtaa jääkiekkovarusteet nappulakenkiin ja säärisuojiin.
Harjoitusten alla on pukukopissa iloista poikien huulen heittoa ja varusteiden pukemista. Kaikki ikäluokan pelaajat ovat paikalla ja heitä muodostuu nipin hädin tuskin kaksi kokonaista kentällistä. Tilaa kopissa ja ketjuissa olisi uusille harrastajille.
– Aina junnuja saisi olla enemmän, mutta tällä hetkellä heitä on sen verran, että joka ikäluokassa on joku joukkue. Tietyissä ikäluokissa on aika vähän pelaajia, joten lapsia on yhdistelty eri joukkueista taitotason mukaan, -06 syntyneitä on ainoastaan 10 pelaajaa, toteaa KK-81 puheenjohtaja Lilli Remes.
Selitystä tiettyjen ikäryhmien harrastajamääriin Remes ei osaa selittää. Noin 400 euron kausimaksua hän ei pidä kalliina. Kausimaksut koostuvat harjoitusten määrästä ja pelimatkoista. Tämän lisäksi kustannuksia syntyy varusteista ja lisenssistä.
– Mielestäni se ei ole paljon, jos lapsi nauttii siitä. Tärkeintä on, että lapset liikkuvat. Ihan pienille olemme hankkineet parit lainakamppeet. Mikäli lapsi on kiinnostunut ja innostunut, niin varmasti löytyy edullisesti tai jopa lainana varusteet. Pääasia, että päästään kokeilemaan jääkiekkoa, tiivistää Remes.

Lue koko juttu 5.4. Töllöttimestä.