Koljonvirta Teatteri jakaa taas hyvää 

Kuva Hannu Lappalainen .

Koljonvirta Teatterin loppukesä oli loppuunmyyty. Siksi Tuntematon Sotilas -työryhmä haluaa jakaa menestystään hyväntekeväisyyteen järjestämällä neljä lisäesitystä, joissa jokaisesta pääsylipusta annetaan lyhentämättömänä 6€ hyväntekeväisyyteen Tukitalkoot Ry:n kautta. Katsojat saavat päättää hyväntekeväisyyskohteet mobiiliäänestyksellä esityksen aikana.

Näytelmää on käynyt katsomassa tähän mennessä yli 15 000 katsojaa, joka tarkoittaa yli 100% täyttöastetta. Koljonvirta Teatterin katsomo on alun perin 650 paikkainen, mutta kovan kysynnän takia katsomoa on laajennettiin 900 paikkaiseksi.

– Tähän tunteeseen on hieno Koljonvirralla lopettaa. Nyt mielessä kukkuu Kuopion Rauhalahti ja uuden kujeet, kertoo ohjaaja Ismo Apell, joka on aloittanut dramatisoija Antti Heikkisen kanssa Pertti-näytelmän työstämisen Kuopioon. Näytelmä kertoo Pertti ’Spede’ Pasasen elämästä.

Väinö Linnan perilliset katsastivat Tuntematon Sotilas -esityksen viime sunnuntaina ja olivat tyytyväisiä.  – Hienoa työtä. Tässä kiteytyy isän perimmäinen ajatus, kommentoi Petteri Linna.

Nyt tulevat lisäesitykset ovat jatkoa teatterin hyväntekeväisyystempauksille, joilla on jaettu tähän mennessä jo yli 30000€ hyväntekeväisyyteen. 

– Koko kevään ja kesän ovat ihmiset saaneet tehdä FB-sivullamme avustuskohde-ehdotuksia ja keskiviikkoon saakka otamme niitä vielä vastaan. Näistä valitaan kuuden kärki, joista kolme suosituinta saavat tukipottinsa katsojien äänestysprosenttien perusteella. Realistinen tavoite jaettavaksi tueksi tällä täyttöasteella on noin 15 000€, kertoo tuottaja Iitu Apell-Nevalainen.

Hyväntekeväisyysnäytösten tuotto julkistetaan 15.8 Iisalmessa Maakuntajuhlien yhteydessä. Tapahtuma alkaa Mansikkaniemellä klo 17 ja siihen on yleisöllä vapaa pääsy.

Hyväntekeväisyyslisäesitykset

Ke 9.8 klo 19

To 10.8 klo 19

La 12.8 klo 15

Su 13.8 klo 15