Kulttuuripyöräilyä ja Kallen maastopyöräkoulu Kiuruvedellä

Lauantaina 7.10. on luvassa niin maastopyöräilyn riemua kuin leppoisaa kulttuuripyöräilyä Kiuruvedellä.

Kulttuuripyöräily lähtee Kiuruveden kulttuuritalolta liikkeelle kello 10. Noin pari tuntia kestävän retken aikana tutustutaan yhdessä Kiuruveden kulttuurihistoriallisiin kohteisiin. Oppaana toimii kulttuurisihteeri Heidi Huhtilainen. Kulttuuripyöräilyn ryhmäkoko on 10 osallistujaa. Rauhallinen, useita pysähdyksiä sisältävä retki sopii kaikille, jotka jaksavat polkea noin 10-15 kilometriä.

Kallen maastopyöräkoulu opastaa kello 10-12 Jänteen hallin pihapiirissä ja lähimaastossa maastopyöräilyn saloihin. SM-tason maastopyöräilijä Kalle Kauppinen neuvoo vinkit pyörän huoltoon, ajoasentoon, varusteisiin ja itse ajamiseen. Oman pyörän ja pyöräilykypärän kanssa saapuneet tekevät ajoharjoituksia. Mukaan voi tulla myös kuunteluoppilaaksi, mikäli oma pyörä on vasta hankinnassa. Maastopyöräily sopii koko perheen ulkoilulajiksi.

Molempiin, maksuttomiin tapahtumiin ilmoittaudutaan pe 6.10. mennessä numeroon 040 647 22212. Tapahtumissa ei ole säävarausta.

Ennen pyörälenkkiä kannattaa varmistaa, että pyörän renkaissa on ilmaa, jarrut toimivat, kypärä pysyy napakasti päässä ja että vaatetus on säähän sopivaa. Mukaan kannattaa ottaa oma juomapullo.

Tapahtumiin osallistujat saavat pyöränvalot.