Lauantailenkki pyöräilijöille Vieremällä 30.9.

Vieremäläinen pyöräilyn harrastaja Jani Kaikkonen vetää kaikille avoimen pyörälenkin lauantaina 30.9.2017. Reittinä on kirkonkylä-ravirata-kirkonkylä.

Lähtö on kello 10 Vieremän apteekin luona. Paikan päällä sovitaan tarkempi reitti raviradalle, josta palataan takaisin apteekille. Lenkille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Lenkki sopii kaikille, jotka jaksavat ajaa noin 20 kilometrin matkan. Aikaa kannattaa varata pari tuntia. Mukaan kannattaa varautua ajokuntoisella polkupyörällä, pyöräilykypärällä, omalla juomapullolla ja mahdollisella välipalalla sekä säähän sopivalla vaatetuksella. Retkelle osallistuminen tapahtuu omalla vastuulla.

Rengasrikon varalta pyöräretkillä on hyvä pitää mukana oman pyörän renkaaseen sopivaa sisäkumia ja renkaanvaihtoon tarvittavia työkaluja.

Autoilijoille suosituksena on, että pyöräilijät ohitetaan maantiellä rauhallisesti noin puolentoista metrin päästä. Maantien reunassa ja usein kapealla pientareella voi esimerkiksi olla epätasaisuuksia, joita pyöräilijän on väistettävä äkillisesti. Ohitus tehdään silloin, kun se on turvallista molemmille osapuolille.

Pyöräilijä saa ajaa ajoradalla, jos piennar ei siihen sovellu, pyörätietä ei ole kulkusuunnassa tai jos pyörätie on tilapäisesti käyttökelvoton. Alle 12-vuotiaat saavat pyöräillä myös jalkakäytävällä, kunhan eivät haittaa muiden kulkua.

Pyöräilijöiden on hyvä syksyn tullen varmistaa oma näkyvyytensä muille ehjillä pyörän heijastimilla. Edessä on kirkas heijastin, takana punainen ja sivuilla ruskeat tai keltaiset heijastimet. Hämärän ja pimeän aikaan polkupyörässä on käytettävä valkoista etuvaloa.