Louhenkatupäivä täytti kadut Iisalmessa sateisesta säästä huolimatta

Louhenkatupäivä järjestettiin toistamiseen Iisalmessa lauantaina 5.8.2017. Tapahtuma on Iiden ry:n, Iisalmen kaupungin ja yrittäjien yhdessä järjestämä katuhenkinen tapahtuma. Epävakaasta säästä huolimatta väki täytti liikenteeltä suljetut kadut keskustassa. Tänä vuonna tapahtuma-alueena toimi Louhenkadun lisäksi myös Kauppakatu, jotka olivat suljettu Louhenkatu ja Kauppakatu. Ohjelmaa oli lisäksi myös torilla ja Kirkkopuistossa.

Iisalmessa ei sadetta pelätä sillä tapahtuma veti paikalle monituhat päisen yleisön epävakaasta säästä huolimatta. Vilkkaimmalla hetkellä puolen päivän aikaan useiden arvioiden mukaan keskustan alueella oli yli 5000 henkilöä. Tapahtuman oli ensimmäisenä vuotenaan niin menestys, ettei sadekuurot estäneet ihmisiä saapumasta paikalle vaan kävijämäärä kasvoi entisestään viime vuodesta. Tällaisella katuhenkiselle tapahtumalle, jossa kävijöille on tarjolla paljon ohjelmaa sekä ostoksia kadulla ja yrittäjät tekevät kauppaa ja esittelevät toimintaansa on siis selkeä tilaus.

Tapahtuman tunnusmerkiksi on alkanut muodostua Jethro Rostedt sekä hornettien ylilento. Jethro nähtiin tuttuun tapaan tapahtumassa ja hän nauratti katsojia kertoilemalla tarinoita myyntimiesuransa alkutaipaleilta.

Hornettien ylilentoa ei tällä kertaa tapahtumassa päästy kuitenkaan näkemään pilvisen sään takia. Suosittuja tapahtumassa oli myös paikallisten bändien esiintymiset, muotinäytökset sekä mm. katuruokamyyntipisteet, joissa tahkottiin hikihatussa ennätysmyyntejä. Tapahtumasta on tullut parissa vuodessa yksi Iisalmen merkittävimmistä keskustatapahtumista, joka jatkaa järjestäjien mukaan kasvamistaan myös ensi vuonna.

– Nyt hetki huilataan, kerätään palautteita ja sitten aletaan suunnittelemaan uutta, kertovat tapahtuman käytännön järjestelyistä vastaavat Pekka Heikkinen ja Mervi Narinen tyytyväisenä.