Luvassa hulvattoman hienoa ohjelmaa, hyvää seuraa ja maistuvaa ruokaa

Sonkajärven Yrittäjien puheenjohtaja Jari Suutarinen toivottaa kaikki yrittäjät tervetulleeksi juhlaan.

Savon Yrittäjät juhlivat marraskuussa satavuotiasta Suomea Sonkajärvellä. Samalla Sonkajärven Yrittäjät täyttää 40 vuotta.
Maakunnan yrittäjät kokoontuvat 18.11. verkostoitumaan, syömään hyvin ja nauttimaan mukaansatempaavasta ohjelmasta.

Nyt jos liittyy lokakuun puolella Savon Yrittäjien jäseneksi, ehtii ilmoittautua maakunnalliseen yrittäjäjuhlaan, toteaa Henri Jauhiainen, Sonkajärven Yrittäjien varapuheenjohtaja.
Savon Yrittäjien jäsenyydessä on toki muitakin etuja, mutta nyt on luvassa hulvattoman hienoa ohjelmaa ja maistuvaa ruokaa.
Yrittäjäjuhlassa on juhlasalin lisäksi aulabaari verkostoitumiseen ja karaokebaari rentoutumiseen.
– Sonkajärven Yrittäjien kanssa mietittiin, että meillä ei ole aikaisemmin ollut Savon Yrittäjien maakuntajuhlaa. Mittailtiin tiloja ja todettiin, että Sonkajärven liikuntahallin isoon saliin mahtuu paljonkin porukkaa. Ja koululla on keittiö, jossa ruuat voidaan valmistaa.
Paikkakunnalla on vankka kokemus isojen tapahtumien järjestämisestä.
– Eukonkantokisoissa on tuhansia kävijöitä, joten tiedämme, että ison ja kansainvälisenkin tapahtuman järjestäminen onnistuu. Päätettiin sitten hakea lupaa pitää tämän vuoden yrittäjäjuhla Sonkajärvellä.

Yrittäjien maakunnallinen kattojärjestö Savon Yrittäjät ry totesi, että paikka käy ja juhla voidaan pitää, joten valmistelut ovat meneillään.
– Ohjelmarunko on valmis. Tapahtuman juontavat sonkajärveläiset näyttelijät Johanna Jauhiainen ja Jussi Vatanen, ja pianisti Juha Keränen esiintyy. Juhlapuheen pitää Juha Vidgren naapurikunnasta.
Juhlan teemana on kotimaisuus ja Ylä-Savo. Virallisen osuuden jälkeen esiintyy Rutakko AllStars. Bändin kaikki jäsenet ovat Sonkajärveltä lähtöisin. Bändi soittaa menevää Suomi-rockia ja -poppia.

Tavoitteena on viitisensataa juhlijaa, ja lähemmäs sata on jo ilmoittautunut.
– Kutsut kolahtavat tällä tai ensi viikolla postilaatikkoon, joten ilmoittautuneita odotellaan pian paljon lisää. Yrittäjien paikallisyhdistykset järjestävät linja-autokyytejä juhlaan. Juhla alkaa kello 16.30 ja jatkuu aamukahteen. Yöllä on paluukuljetukset linja-autokyydin varanneille.

Juhlaa järjestävät yhteistyössä Sonkajärven Yrittäjät ry, Savon Yrittäjät sekä Sonkajärven kunta.
– Aina on ollut todella hauskaa! Maakuntajuhla on hyvä syy liittyä yrittäjäyhdistykseen. Juhla on mainio paikka verkostoitua. Yrittäjää voi ymmärtää vain toinen yrittäjä: leipä on revittävä itse joka aamu, sanoo Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Arto Nykänen.

Juhlassa palkitaan Pohjois-Savon Vuoden Yrittäjä, samoin paikallisyhdistysten vuoden yrittäjät. Nykänen muistuttaa osallistujia ottamaan esille yrittäjien ansiomerkit.
– Savon Yrittäjillä on 24 paikallisyhdistystä ja niissä on yhteensä lähes 4000 jäsentä. Tapana on ollut järjestää yrittäjäjuhla joka vuosi, aina eri puolilla maakuntaa. Savon Yrittäjien hallitus tarjoaa aika ajoin juhlan järjestämistä paikallisyhdistyksille haettavaksi. Ensi vuonna yrittäjäjuhla järjestetään Nilsiässä ja vuonna 2019 Leppävirralla.

Juhlia järjestettäessä tehdään aina yhteistyötä kulloisenkin kunnan kanssa.
– Kunta otetaan järjestelyihin aina mukaan. Kunta on yritystensä summa. Kunnan elinvoima rakentuu yrityksistä, sanoo Nykänen.
Kunnanjohtaja Simo Mäkinen toivottaakin yrittäjät tervetulleeksi Sonkajärvelle:
– Odotamme runsaasti tulijoita. Ohjelma on hyvä, ja uskon, että juhlassa on hyvä tunnelma. Tervetuloa juhlimaan satavuotiasta Suomea ja yrittäjyyttä!