Mielensäpahoittaja talvella Maalaiskaupunginteatterin ohjelmistoon

Kiuruvetinen teatteriryhmä saa ohjelmistoonsa Tuomas Kyrön menestysromaaniin pohjautuvan teoksen Mielensäpahoittajan. Ensi-ilta on Maalaiskaupunginteatterissa 11.2. 2018.
– Teatterilla on toimintaa kesäteatteri Eerolassa kesäisin ja Kiuruveden kulttuuritalolla talvisin. Paljon on tullut näytelmiä vuoden 2009 jälkeen, on ollut syys- että kevätesityksiä, lapsille ja aikuisille, kertoo Maalaiskaupunginteatterin puheenjohtaja Seija Suhonen.

Tuotantoja yhdistyksen perustamisesta on ollut nelisenkymmentä – monipuolisella ja laadukkaalla tarjonnalla. Ensimmäinen teos oli Sirkku Peltolan Suomen hevonen, jonka ohjasi Ismo Apell.
Jonkin asteista ympyrän sulkeutumista voi mahdollisesti odottaa, kun Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja tulee uutuutena tuotantoon teatteriin. Aika näyttää kohtaavatko humoristisesti vakavan aiheen ympärille kirjoitetut tarinat toisensa ja yleisönsä.
– Mielensäpahoittaja tuli ohjelmistoon Erkki Remeksen ehdotuksesta. Hänellä on ollut pitkäaikainen haave, että sitä pääsisi tekemään, kommentoi näytelmän ohjaaja Satu Hukkanen.
– Toteutetaan vanhan teatterikollegan haavetta, lisää toinen ohjaaja Timo Lappalainen.

Ensi-iltaan on vielä matkaa. Harjoituksia on takana ainoastaan kahdet. Ohjaaja kaksikko ovat luottavaisia tulevaan näytelmään ja erityisesti näyttelijöihin, jotka tulevat tuomaan vahvaa tunneilmaisua esityksiin.
– Roolien suorittajat ovat sellaisia persoonia ja tarkkaan valittuja, että kaikki sopivat kuin nenä päähän, toteaa Lappalainen
– Näyttelijöitä on seitsemän ja kestoksi tulee kaksi tuntia. Myös äänellä ja musiikilla tulee olemaan oma osuus tässä projektissa, jatkaa Hukkanen.

Taiteellisia yksityiskohtia ohjaajat eivät vielä halua paljastuu, mutta kaikki teoksen tekstit ovat Tuomas Kyrön käsialaa ja perustuvat vahvaan tunneilmaisuun.
– Näytelmä on syvä ja herkkä.

Mielensäpahoittajassa pääosaa esittämään tuleva Erkki Remes on ohjaajan roolissa Maalaiskaupunginteatterin näytelmässä Koukussa. Esityksiä on jäljellä 1.12., 8.12. ja 9.12 klo 19:00 Kiuruveden kulttuuritalolla. Pikkujoulupakettaja on myös tarjolla esityksiin.
– Näytelmä perustuu Juokse vaimosi edestä -näytelmän jatko-osaan. Juokse vaimosi edestä sai hurjan suosion viime talvena Kiurusalissa. Tässä näytelmässä ihmiset nauraa ensimmäiset 20 minuuttia ja loput ajasta kiemurtelevat ja nauraa, toteaa ohjaaja Erkki Remes huvittuneena.