Nenäpäivä-kampanjassa tehdään hyvää yhdessä Savonian sosionomiopiskelijoiden johdolla

Suomessa vietetään parhaillaan jokavuotista valtakunnallista Nenäpäivä-kampanjaa, jonka järjestäjänä toimii Nenäpäivä-säätiö. Kampanjan tarkoituksena on auttaa maailman lapsia keräämällä varoja pitkäkestoisiin kehitysyhteistyöhankkeisiin Afrikassa, Aasiassa sekä Etelä-Amerikassa. Keräystuotolla pyritään edistämään lasten koulutusta ja turvaa, vahvistamaan perheiden ja yhteisöjen asemaa sekä edistämään lasten terveyttä ja hyvinvointia. Nenäpäivä-kampanja huipentuu tänäkin vuonna Yle TV2:lla nähtävään Nenäpäivä-show’hun perjantaina 10.11.2017. (Nenäpäivä.fi.)

Savonia-ammattikorkeakoulu ja Iisalmen kampuksen toisen vuoden sosionomiopiskelijat ovat vahvasti mukana tämänkin vuoden Nenäpäivä-kampanjassa. Teemana oli saada mahdollisimman monipuolisesti ihmisiä mukaan osallistumaan hyvän tekemiseen. Tässä onnistuttiinkin hyvin ja perjantaina 10.11.2017 opiskelijat yhteistyökumppaneineen jalkautuvat eri puolille Iisalmea.

Luvassa on tuolloin muun muassa pienimuotoisia myyjäisiä ja arpajaisia, joista saadut tuotot menevät Nenäpäivän hyväksi. Iisalmessa järjestetään perjantaina 10.11.2017 muutamia myyjäistapahtumia.
K-Supermarket Torikulmalla myyjäiset toteutetaan yhdessä kehitysvammaisten asumisyksikön kanssa kello 12 eteenpäin. Prismalla järjestetään myyjäiset ja pienarpajaiset kello 12-16 yhteistyössä Iisalmen Nuorison Tuki Ry:n kanssa. K-Citymarketilla puolestaan myydään yhdessä SPR:n kansainvälisen naisten kerhon osallistujien kanssa tehtyjä tuotteita kello 15-18. Yhteistyökumppanina K-Citymarketin myyjäisissä on myös Iisalmen seurakunta. Myös muita vastaavanlaisia tapahtumia voi bongata päivän aikana kaupungilla kierrellessä.

Lapinlahdella tapahtuu myös ja siellä sosionomiopiskelijat toteuttavat yhteistyössä Lapinlahden Nuorisotila Laparin nuorten kanssa päivätyötoimintaa eli ns. taksvärkkiä paikallisissa yrityksissä. Päivätyön tuotto menee Nenäpäivä-kampanjan hyväksi.