Old Dog avataan perjantaina

Pubin avaaminen voi olla vaikka tilasta kiinni.
– Meillä oli idea jo jonkin aikaa, mutta sopivia tiloja ei ollut. Sitten tästä Louhenkadulta vapautui tämä tila. Aloimme remontoida paikkoja syyskuun alussa, kertovat yökerho Caven omistajat Antti Niskanen ja Mauri Lipponen.

Uusi idea on englantilais-irlantilainen pubi Old Dog, joka avaa ovensa perjantai-iltana kello 21. Tarjolla on tavallisten oluiden lisäksi useita erikoisoluita, ja myöhemmin keväällä avautuu myös keittiö palvelemaan asiakkaita. Oluthanoihin tulee jonkin verran vaihtelua: kun vanha tankki tyhjenee, tilataan toista olutta uusi tankki tilalle. Asiakaspaikkoja tulee kaikkiaan sataviisikymmentä.
– Olemme onnistuneet palkkaamaan Caven puolelle sen verran hyvät työntekijät, että yökerho pyörii heillä hyvin. Me keskitymme nyt olemaan enemmän täällä Old Dogin puolella ja kehittämään tätä, sanoo Lipponen.
Niskasen ja Lipposen palkkalistoilla on nyt yrittäjien lisäksi yhteensä 23 työntekijää. Viisi heistä tulee töihin Old Dogiin. Caven ja Old Dogin työntekijät ovat auttaneet myös uuden pubin remontoinnissa.
– Kaikki on tehty uusiksi, juuri mitään vanhaa ei ole jäljellä. Ilman työntekijöiden tukea tämä olisi ollut mahdoton homma, Niskanen sanoo.

Pubin puolella voi tunnelmasta nauttia kahdessa tasossa. Pubitilan vieressä on lounge, jossa voi pelata lautapelejä ja keskustella. Lounge-tilan on suunnitellut ja toteuttanut Jouni Hartikainen.
– Kaiutinjärjestelmä on aseteltu niin, että loungen puolella pystyy juttelemaan milloin vaan, vaikka pubin puolella musiikki olisi miten kovalla.
Musiikkityylinä tulee olemaan pop ja rock. Uusinta musiikkia ei kuulla, eikä muutenkaan musiikillisia ääripäitä.
– Tähän tulee telkkarinurkkaus: pari isoa ruutua, joita voi katsella sohvilta tai kahdessa eri tasossa olevilta pystypenkeiltä.
Ruuduilta on tarkoitus seurata urheilua kaikessa rauhassa.

Ystävykset luonnostelivat uuden pubin suunnitelmat itse ja piirsivät ne liidulla seinälle.
– Niitä sitten sovellettiin tilanteen mukaan. Paikasta on tehty oman näköinen. Puuta on kulunut paljon, ja lähes kaikki on tehty itse, lattialistoista lähtien. Rälläkkä vaan laulamaan, niin puun saa siihen muotoon, kuin haluaa, miehet sanovat.
Niskanen on aikoinaan suorittanut puusepän ammattitutkinnon. Lipposen alkuperäinen koulutus on CNC-koneistaja, mutta hänkin harrastaa puutöitä.
– Niitä on nyt sitten harrastettu kolme kuukautta melkein yötä päivää, Lipponen hymyilee.
Työntekijöiden lisäksi myös kaveripiiri on tehnyt ison työn.
– Kaveripiiriä kun soittelee läpi, niin melkein mille työlle vaan löytyy tekijä. Kaikki tutut ovat käyneet auttamassa, sanoo Lipponen.
Kaikesta ovat kuitenkin vastuussa yrittäjät itse.
– Muut tekevät, mitä osaavat. Me teemme, mitä haluamme, vitsailee Niskanen.

Pubin nimi on peräisin laulusta.
– Rakentamisvaiheessa kuuntelimme Seasick Steven kappaletta Old Dog. Laulun sisältö on, että vanha koira ei opi uusia temppuja. Pubin työnimeksi tuli Old Dog. Sitten totesimme, että sehän on hyvä nimi pubille, kertoo Lipponen.
Asian sinetöi Jouni Hartikainen, joka luonnosteli logon pubille.
– Kun Jone toi nähtäväksi logon, jossa oli englannin bulldogin pää, niin se oli siinä.
Pub Old Dog palvelee täysi-ikäisiä asiakkaita.
– Tämä palvelee kaikkia kahdeksantoista vuotta täyttäneitä asiakkaita. Kun keittiö valmistuu, Old Dog on ainoa ravintola Iisalmessa, jossa voivat ruokailla vain aikuiset. Emme halua sorsia lapsia, mutta tahdomme tarjota paikan, jossa aikuiset saavat ruokailla ja viettää rauhassa aikaa keskenään.

Old Dog avataan tulevana perjantaina. Ensin on yksityistilaisuus, ja kaikelle kansalle pub avautuu kello 21.00.
–  Tutustumme mielellään uusiin ihmisiin. Sekä vanhat että uudet asiakkaat ovat tervetulleita tänne.