Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähes kaikki voidaan kierrättää

Metalliromutkin kannattaa kierrättää jatkojalosteeksi ja raaka-aineeksi.

Kierrätys on noussut arvoonsa nykyisin, sillä lähes kaikkea voidaan kierrättää ja antaa tavallaan uusi elämä käytöstä poistetuille tavaroille. Esimerkiksi romurautaa, auton rotteloita ja muuta tarpeetonta ei tarvitse kauan nurkissaan tai pihallaan katsella.

Iisalmen Teräs ja Romu Oy Parkatintiellä on keskittynyt kaikenlaisen pelti- ja metalliromun keräämiseen ja kierrättämiseen. Yritys ottaa vastaan pelti- ja rautaromua, kodinkoneita, kylmälaitteita, autoja ja autonrenkaita ilman vanteita.

Yksikön vastaava Janne Ronkainen kertoo, että kierrätys yleistyy koko ajan ja alalle tulee uusia toimijoita.

– On ilahduttavaa, että tällaista kierrätyspalvelua käytetään. Me olemme keskittyneet rautaromun kierrättämiseen. Otamme vastaan kaikenlaista rautaromua ja toimitamme sitä teollisuuden raaka-aineeksi ja jatkojalostettavaksi. Meillä on myös myynnissä uutta terästä, kuten lattarautaa, putkia, levyjä, kulmarautoja määrämittaan katkottuna asiakkaan tarpeiden mukaan.

– Rautaromut, romutettavat autot, metallit, akut, sähkö- ja elektroniikkaromut sekä auton renkaat kierrätämme edelleen. Kierrätettävät romut voi asiakas tuoda itse tänne tai voimme hakea niitä asiakkaan luota, kertoo Ronkainen.

Kylmälaitteet ja muut kodinkoneet puretaan ja toimitetaan jatkojalostettavaksi. Yritys ottaa vastaan muun muassa romuautoja akkuineen ja renkaineen veloituksetta. Auto poistetaan rekisteristä ja siitä annetaan romutustodistus asiakkaalle.

Romubisneksessä lähes kaikelle käytöstä poistetulle löytyy uusi osoite.

Kuparia, messinkiä ja auton akkuja otetaan myös vastaan ja niistä maksetaan kilohinta.

– Romubisneksessä lähes kaikelle käytöstä poistetulle löytyy uusi osoite kierrätykseen. Se tietysti vaatii lajittelua, purkamista ja murskaamista, mutta kierrättäminen kyllä kannattaa, Ronkainen toteaa.

Iisalmen Teräs ja Romu Oy on toiminut Parkatintiellä vuodesta 2013 lähtien, ja viimeiset puolitoista vuotta yritys on ollut nykyisten toimijoiden käsissä.

Janne Ronkaisen mukaan toimintaa kehitetään asiakkaiden toiveet huomioiden.