Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savolainen rousti | Harri Väänänen on vähän kaikkialla, muttei koskaan siellä missä pitäisi

Tässä sarjassa roustataan kohde luita ja ytimiä myöten. Totta on ainakin toinen puoli. Enintään.

Väänäsen Harri halusi perustaa Varpaisjärvelle ilotalon, vaan harmikseen vaimo ei hyväksynyt ajatusta. Niinpä Harri perusti Elämystalo Ilmiön, ryhtyen ilotyttöjen sijaan myymään ilotulitteita. Hieno ja esimerkillinen savolainen meillä tässä, työtä pelkäämätön ja yritteliäs.

Tämä jätkä on justiinsa sitä lajia, joka joudutaan ruuvaamaan hautaan ajanlaskun lopussa, ellei ennen lopun aikoja ole ammuttu avaruuteen. Mies kun sählää kaiken maailman paukkupommien parissa, on täysin mahdollista, että tulee näyttävääkin näyttävämpi lähtö. KA-BOOM!

DJ Johanneskastajaksi itsensä voidellut H. Väänänen on vaatimaton mies. Hän heittää keikkaa ja levittää kauhua Varpaisjärveltä aina Leville saakka. DJ-keikoillaan mies toisinaan intoutuu kajauttamaan omasta kurkustaan kumpuavia sulosäveliä: tästä syystä hätäuloskäynnit on merkitty valonheittimin. Myös ulko-ovet on ruukattu pitää auki, mikäli Viänäsen mylvintä aiheuttaa paniikin.

Parin kiusallisen pikku episodin jälkeen DJ Johanneskastajasta väännettiin DJ Vihanneskostaja. Ollaan tosin pyritty pitämään tämä pienen piirin tietona, ettei hauraasta egostaan kuuluisa DJ ottaisi itseensä.

Mikähän siinä on, että tämänkin hepun on pitänyt hakeutua mukaan politiikkaan? Ikään kuin kentällä ei jo häärisi muutama muukin soppatykkiä rahtaava savolainen.

Myös ulko-ovet on ruukattu pitää auki, mikäli Viänäsen mylvintä aiheuttaa paniikin.

Väänänen teki itsestään numeron jo vuosia sitten ja edustaa nyt vähän joka paikassa. Ukko lahjoo äänestäjiä kahvipaketeilla kuin mikäkin pula-ajan keisari, ja niin kansa vastaa kuin Harri huutaa – perussuomalaisten paikallinen kyky ja elämyskauppias istuu tälläkin hetkellä Lapinlahden kunnanhallituksessa.

Moni on ääneen pohtinut, olisko se takaovi pitänyt lukita vähän tiukemmin ennen Harrin ilmestymistä paikalle, harmiahan siitä vaan on ja kovaan ääneen puhuu. Kaikki kunnia äänestäjille, olisitte toki voineet valita huonomminkin.

Mainittiinko jo Väänäsen Harrin vaatimattomuus?

Kas, kun sattui nimeämään itsensä Jeesuksen edeltäjän mukaan, hän myös toistuvasti seisoo Kuopion torin Mualiman navalla kanniskellen itseään esittävää pahvihahmoa pyydellen ihmisiä pyytämään nimmareita. Tämän se tekee päästäkseen Poliisit tv-sarjaan.

Kuopion poliisi tosin on jo tietoinen varpaisjärveläisen Adoniksen presenssistä, eikä sille kukaan korvaansa lotkauta. Lähinnä ryystävät kahvia partioautossa aprikoiden, kuinka monen ihmisen hermoille se tänään onnistuu käymään. Sen kerran kun ottivat kyytiin, saamastaan huomiosta ilahtuneena, Väänänen heilutti pahvihahmoa päänsä päällä huutaen: ”Heil Harri!”.

Vaatimattomuuden lisäksi muita hyveitä ovat täysraittius ja savuttomuus. Siinäpä sitten koko Ylä-Savo kylpee kauhun hiessä, kun Harrin tontilta taas kajahtaa ja täysin ilman perinteisiä voiteluaineita.

Suututettuaan lähes kaikki naapurit mies kiristää otetta kaasuhanasta ja järjestää entistä isommat pirskeet. Kissanpierujen ja puutarhalyhtyjen luoman atmöksen keskellä se pistää jalalla koreasti ilman paitaa.

Miehen virta- ja ideapankki vaikuttaa hiipumattomalta, joten hänessä riittänee tekemistä pitkälle hamaan tulevaisuuteen. Koetetaan nauttia Harrin edesottamuksista ja toivoa, ettei se enempää haali itselleen luottamustehtäviä.

Lapinlahden kunnanhallitus tosiaan jo ruuvailee lukkoja tiukemmalle (ja vähän sama juttu kaikkialla muuallakin, missä DJ nokkaansa näyttää).

Oli miten oli, ovet auki tai kiinni, aina on Harri väärällä puolella, kuten lemmikkikissa – väärällä puolen ovea jo ajanlaskun alusta asti. Omasta mielestään se tietenkin on ihan oikeassa paikassa, mutta joidenkin muiden mielestä harvinaisen sitkeästi nimenomaan siellä, missä ei tämänkaltaista hanslankaria jaksaisi katsella.

Onneksi se hiljenee, kun sille työntää kahvikupin ja pullaa nenän eteen. Mielellään Harri kostuttaakin nisua kahvikupissa. Vieläkin korpeaa se munille mennyt ilotyttöbisnes, mutta kosteaa pullaa haukatessa vain mielikuvitus on rajana!