Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi päätoimittaja Jukka Korkiakoski haluaa lisätä vuorovaikutusta ja yhteisöllisyyttä

Töllöttimen uutena päätoimittajana vuoden alussa aloitti iisalmelainen Jukka Korkiakoski. Vuoden 2021 lehteä ansiokkaasti päätoimittanut Antti Sarvela oli sitoutunut lehden veturiksi vain vuoden ajaksi.

– Tavoitteeni on jatkaa Töllöttimen kehittämistä. Haluan edelleen monipuolistaa lehden sisältöä ja lisätä vuorovaikutteisuutta yläsavolaisten lukijoiden kanssa ”meidän Ylä-Savo -hengessä”, Jukka Korkiakoski toteaa.

Korkiakoski on 61-vuotias, äskettäin Kangaslammin koululta eläköitynyt opettaja. Koulutukseltaan hän on kasvatustieteiden maisteri, ja sotilasarvoltaan reservin luutnantti.

Korkiakosken perheeseen kuluu vaimon lisäksi kaksi aikuista poikaa, 15-vuotias tytär ja Helmi- koira.

Jukka Korkiakoski toteaa elämästään, että lapsuus oli onnellinen, nuoruus vauhdikas ja aikuisikä vaihderikas.

Korkiakoski on kaivoskylän kasvatti. Hän syntyi Nivalassa 1960.

Tehtävä vaatii syvää uteliaisuutta ja mielenkiintoa kehittää itseään, mennä välillä hiekkalaatikon ulkopuolellekin.

– Viisitoista ensimmäistä vuotta elämästä sujui kaivostornin varjossa Ruotasen kaivoskylässä Pyhäjärvellä. Siellä oli paljon saman ikäisiä lapsia, kavereita riitti aina joka lähtöön.

Turvallisessa noin tuhannen asukkaan kaivoskyläyhteisössä kaikki tunsivat toisensa. Kylässä vallitsi suuri yhteisöllisyyden henki.

– Outokumpu Oy tarjosi työtä ja hyvinvointia työntekijöilleen ja heidän perheilleen rakentamalla Ruotasen kylälle kaiken tarvittavan jo 1960-luvulla. Meillä oli rivitaloasunnot, liikuntapaikat, leikkikentät, maauimala, katuvalot, päällystetyt tiet, elokuvateatteri ja muut harrastetilat. Jokaisessa asunnossa oli puhelin työnantajan puolesta!

– Vasta jälkeenpäin tajusimme, että olimme etuoikeutettuja, kiitos Outokumpu Oy:n ja sen tavan toimia.

Lukion Jukka Korkiakoski kävi synnyinkunnassaan Pyhäjärvellä. Sen jälkeen armeija kutsui Vaasaan Rannikkotykistöön ja sittemmin upseerikouluun Santahaminaan.

Päivääkään tai välituntiakaan en antaisi pois!

Liikunnalla ja urheilulla oli merkittävä sija Korkiakosken lapsuudessa ja nuoruudessa.

– Vaasassa pelasin jääkiekkoa A-junioreissa ja SM-liigaa Sportin riveissä.

– Yleisseura Pyhäjärven Pohdin suojissa tuli puolestaan urheiltua miltei kaikkia lajeja painista jääkiekkoon.

Korkiakoski kertoo, että menestystä tuli jääkiekon lisäksi yleisurheilussa, muun muassa 10-ottelussa.

– Siinä saavutin useita Keskipohjanmaan piirimestaruuksia lähes 7 000 pisteen saaliilla.

Urheilu ei jäänyt elämästä edes Jyväskylän yliopistossa vietettyinä opiskeluvuosina.

– Kesäisin yleisurheilin ja kilpailin runsaasti kansallisella tasolla Pyhäjärven Pohdin riveissä. Talvisin pelasin jääkiekkoa Jyväskylän kakkosseurassa Lohessa, Korkiakoski muistelee.

– Kolme kertaa olin mukana myös Suomen opiskelijoiden jääkiekkojoukkueessa opiskelijoiden maailmanmestaruuskisoissa, Universiadeissa, Jagassa, Sofiassa ja Bellunossa). Bulgariassa Sofiassa 1983 saimme pronssia.

Korkiakoski toteaa, että opiskeluaikana tuli matkusteltua runsaasti ympäri Eurooppaa. Aikaa riitti kuitenkin olla opiskeluajan loppuvuosina töissä Yliopiston harjoittelukoululla.

Iisalmeen Jukka Korkiakosken toi työ. Ennen eläköitymistä hän ehti olla peräti 35 vuotta opettajana Kangaslammin koululla.

– Päivääkään tai välituntiakaan en antaisi pois!

Opettajan työn ohella Korkiakoski kouluttautui ammattivalmentajaksi jääkiekkoliiton koulutusjärjestelmässä ja suoritti huippuvalmentaja-tutkinnon.

– Tein useita vuosia valmentajatyötä Savo-Karjalan aluevalmentajana ja toimin edelleen jääkiekkoliiton avainkouluttajana.

Korkiakoski on ollut seuravalmentajana IPK:ssa, Liiga-Kalpassa 1995–96 sekä Mestis-Kalpassa 2000-luvun alussa. Mestispronssia joukkue saavutti 2002.

– On siinä tullut varmaan se miljoona kilometriä istuttua linja-autossa, pelattua ja valmennettua.

Korkiakosken elämään mahtuu muutakin kuin urheilua, vaikka liikunta eri muodoissa kulkee edelleen mukana.

– Harrastan myös puutarhan hoitoa, veneilyä, mökkeilyä ja matkustelua. Tänä vuonna osan ajasta täyttää Töllöttimen päätoimittajuus.

– Pesti on hieno haaste eri kulttuurien moniottelijalle. Tehtävä vaatii syvää uteliaisuutta ja mielenkiintoa kehittää itseään, mennä välillä hiekkalaatikon ulkopuolellekin. ”Kynä” tulee pitää terävänä ja avarakatseisena, Korkiakoski pohtii.

Uusi päätoimittaja on ohjeistanut itseään kolmen L:n säännöllä: Luotettava, laadukas ja luonteikas. Sellainen pitää kaupunkilehti Töllöttimen olla.

– Uudistuva ja monipuolinen ote. Sellaisella lähdemme liikkeelle. Uskon, että lukijoita kiinnostavat ilmiöt, tarinat, henkilöt, kokeneiden kettujen viisaudet, erilaiset näkökulmat – myös nuorilta.

Korkiakosken tavoitteena on tuoda yhteisöllisyys ja joukkuepelaaminen myös Töllöttimeen, eli lisätä vuorovaikutusta lukijoiden kanssa sosiaalisen median kanavat mukaan lukien.

– Yhdessä tekemisen oikeus kuuluu jokaiselle meille. Me teemme yhteisen Ylä-Savon! Me olemme Ylä-Savo!

– Asioilla on tapana järjestyä. Se on mottoni.