Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savolainen rousti | Tytöttelyä inhoava heppatyttö – puoluesihteeri Riikka Pirkkalaisen runokokoelmaa on pääsääntöisesti käytetty saunan sytykkeenä

Tässä sarjassa roustataan kohde luita ja ytimiä myöten. Totta on ainakin toinen puoli. Enintään.

Pirkkalaisten juuret ulottuvat 1800-luvun Pohjanmaalle jossa heitä yritettiin juosta kiinni milloin mistäkin hevosen anastamisesta.

Pitkäjalkaisia kun olivat ja Pohjanmaakin kovin tasaista pajukkoa, pääsivät perus-köyliöläisiltä karkuun asettuen kaikessa hiljaisuudessa Savon syvään ytimeen levittämään Keskustapuolueen ilosanomaa. Aktiivimallia toteuttaessaan savolaisissa metsissä puita hakkaamalla ovat nyky-Pirkkalaisten käsivarret kehittyneet jykevänsorttisiksi, samoin reisilihakset.

Pirkkalaisten vakio-ominaisuus on myös huomattava pituuskasvu. Tämä on toisinaan aiheuttanut ahdistusta ryhmäkuvia otettaessa – kuinka sulauttaa riviin kaikkia muita päätä pidempi Pirkkalainen niin ettei kompositio häiriinny?

Riikka Pirkkalainen on valmistunut filosofian maisteriksi luonnontieteistä mikä on jotenkin tosi epäilyttävää. Ennen akateemista uraansa hän tuli tunnetuksi kuvataiteilijana – tästä syystä hän näki punaista, kun Keskustan ex-puheenjohtaja Sipilä esitteli kuuluisan kakkaransa.

Runonlausunta on erityisen lähellä sydäntä. R. Pirkkalaisen runokokoelma ”Unelmia keskeltä” on Suomenmaa-lehden kaikkien aikojen myydyin erityisnide jota on pääsääntöisesti käytetty saunan sytykkeinä.

Vaaterahoja ei taloudessa erikseen lasketa, mutta poolopaitoihin hurahtaa jokunen tonni ja hameitakin kuluu vuodessa useita.

Toiseksi eniten syttyinä on toiminut kansanedustaja Paavo Väyrysen kirja ”On muutoksen aika”. Se on ladattavissa myös pdf-tiedostona ja metsäteollisuutta kannattaakseen Keskustan porukka on printannut nidettä tuhansia kertoja. Julkisessa keskustelussa on vaadittu jotain rotia luonnonvarojen tuhlaamiseen.

Riikka on tytöttelyä inhoava heppatyttö. Kylillä liikkuu huhuja epäonnisen setämiehen varomattomista sanoista vuodelta 2011, on kuulema Hankkijan lippiksen alta tytötelty oikein isolla kädellä. Alentuvasti puhutellutta talliaista Pirkkalainen tönäisi 42-kokoisen ratsastussaappaan kärjellä oikeaan lapaan.

Tämä oli vähän yllättävää kun ottaa huomioon naisen horoskooppimerkin, ravun. Ravuista sanotaan että he luovat ympärilleen hellän ja huolehtivan ilmapiirin mutta tytöttelyllä on aina vertaansa vailla olevat seuraamukset.

Puoluesihteeri on bisnespukeutumisen vankka osaaja. Vaaterahoja ei taloudessa erikseen lasketa, mutta poolopaitoihin hurahtaa jokunen tonni ja hameitakin kuluu vuodessa useita.

Kansallispuku on yksi edustuspukeutumisen kulmakivistä ja huhhuh, kyllä se onkin kokenut kovia. Puoluesihteeri on takertunut puvun helmoista ovenkahvaan, juhannuskoivuun ja erään kerran rouvaa irroteltiin jopa vieremäläisestä katiskasta – sattumus jolle nauravat edelleen kaikki sekä kasvimaan aidatkin.

Kiireinen arki useine eri luottamustehtävineen syö resursseja puutarhanhoidosta.

Vaikka puolimetristä märkää nurmikkoa moni ei lähtisi leikkurilla katkomaan, Riikka Pirkkalaisen pirtaan tämä ei käy, vaan kalliilla bensalla käyvä Stiga repäistään käyntiin vähintään kahden viikon välein.

Facebookista onkin virkistävää lukea, ettei tällä isokenkäisellä aina mene ihan putkeen. Jostain kumman syystä nurmikkoa leikatessa meinaa hyytyä niin ajatusnystyrät kuin se Stigakin.