Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Apua tarjolla käden ulottuvilla

Iisalmelaisnuoria voi tilata arkiaskareiden avuksi 4H:n uuden Helppi-sovelluksen kautta.

Jos on kevätsiivous tekemättä, lapsiperhe kaipaa hoitajaa tai muuten vaan on tarvetta lisäkäsiparille arkiaskareiden avuksi, ratkaisu voi löytyä käden ulottuvilta.

Iisalmen 4H-yhdistykseltä pystyy tilaamaan pätevän nuoren kotiin töihin ja homma onnistuu vieläpä kännykkäsovelluksen kautta.

– Helppi-sovellus on valtakunnallinen ja eri yhdistykset tarjoavat erilaisia palveluja. Nuoret on koulutettu erilaisiin työtehtäviin.

– On kätevää, kun tilauksen voi jättää puhelimella ja myös nuori saa työtarjouksen suoraan omaan luuriinsa. Mikäli sovelluksen käyttö arveluttaa, tilauksen voi tehdä myös soittamalla toimistolle, Iisalmen 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Jaana Korhonen kertoo.

Yksitoista iisalmelaisnuorta on valmiina ottamaan tilauksia vastaan. Näin alkukesän korvalla tarvetta on erityisesti haravointiin, nurmikon siistimiseen ja leikkaamiseen sekä ikkunanpesuun.

– Nuorilta onnistuu lisäksi muu pihan ja puutarhan hoitaminen, kuten kasvimaan laittaminen ja perennojen kunnostaminen. Nuorten omalla harrastuneisuudellakin on merkitystä. Tarjolla on esimerkiksi valokuvauspalveluja. Myös haja-asutusalueille on mahdollista tehdä kohdennettuja keikkoja.

Helppi-sovellus otettiin Iisalmessa käyttöön huhtikuun alussa. Pohjois-Savon kunnista mukana on myös Siilinjärvi. Tarkoituksena on pystyä helpottamaan nuorten työllistymistä ympäri vuoden.

– Sovellus on tehty nykyaikaiseksi. Siinä on muun muassa chat-ominaisuus ja pian sillä voi hoitaa maksamisenkin. Työ on sellaista, jota nuori voi tehdä koulun ja opiskelun ohella. Tämä sopii myös lisäkeikoiksi 4H-yrittäjille.

Mikäli kesätyöpaikka vielä puuttuu, 4H-yhdistys järjestää yrittäjäkoulutusta.

– Jos jonkinlainen yritysidea muhii mielessä, tällä tavalla pystyy nopeastikin työllistämään itsensä. Uusien yrittäjien koulutusta järjestetään tälle keväälle vielä pariin otteeseen. Seuraava on 23. toukokuuta.

– Iisalmen kaupungilta voi myös saada 300 euron arvoisen miniyrityssetelin, kun 16–25-vuotias nuori työllistää itsensä kesän ajaksi, Korhonen vinkkaa.

Toiminnanjohtaja Korhonen näkee molemmissa nuorten työllistymismahdollisuuksissa paljon potentiaalia.

– Toivotaan, että asiakaskuntaa löytyy. Olemme toiminnanohjaaja Mirja Leinosen kanssa nuorille taustatukena ja apuna aina kun tarvitaan, Korhonen rohkaisee.