Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kätketty onni

Yrittäjän kulma

Savolaisten on joissakin yhteyksissä todettu olevan huonoja kehumaan itseään. Viime vuosina on kuitenkin ollut ilahduttavaa huomata, että seutukunnan menestyvät yritykset on tuotu monessa yhteydessä ylpeydellä esiin ja maatalouden tärkeyttä on korostettu erityisesti huoltovarmuuden näkökulmasta.

Suurempien menetysyritysten dynaamiseen brändiin on helppo samaistua. Samalla on hyvä muistaa myös pienten yritysten rooli työllistäjinä ja paikallispalvelujen tuottajina.

Hyvän palvelukokonaisuuden luonnissa jokaisella toimijalla on oma tehtävänsä. Jokainen kuluttaja on avainasemassa tehdessään ostopäätöksen paikallisesti tarjotusta tuotteesta tai palvelusta. Yrittäjää ja yrityksen työntekijöitä ei pidä hylätä myöskään yrityksen elinkaaren vaikeampina jaksoina.

Ylä-Savo on mielenkiintoinen asuinympäristö. Elämme villin ja urbaanin rajalla. Kuvainnollisesti etuovelta pääsee sujuvasti työpaikalle, kouluun, harrastuksiin, palveluiden pariin tai kulttuurielämyksiin. Takaovelta voi lähteä kalaan, marjaan, lenkille tai vain nauttia rauhasta, kauniista maaseutumaisemasta ja luonnosta.

Markkinointiviesti on kaikkein vakuuttavin, kun se tulee asukkaan itsensä suusta.

Halutessaan Ylä-Savossa voi luoda kansainvälisen huippu-uran asuen turvallisessa, puhtaassa ja ystävällisessä ympäristössä. Suomesta ei huonoa asuinpaikkaa löydykään ja perustuslaki mahdollistaa asumisen juuri siellä, missä ihminen itse haluaa.

Voisimme kuitenkin hieman rohkeammin tuoda esille seutukuntamme toimivuutta ja upeutta omassa henkilökohtaisessa viestinnässämme. Ylä-Savo asuinympäristönä on onni, jota ei tarvitse kätkeä. Markkinointiviesti on kaikkein vakuuttavin, kun se tulee asukkaan itsensä suusta.

Elinkeinoelämän kehittäminen on moniulotteinen ja pitkäjänteinen kokonaisuus. Myös onnella ja sattumalla on suuri merkitys. Yrityksillä, työntekijöillä, työmarkkinajärjestöillä, kunnilla, liikenneyhteyksillä, rahoittajilla, oppilaitoksilla, kuluttajilla, suhdanteilla, kansallisella ja kansainvälisellä politiikalla on oma roolinsa.

Positiivisten elinkeinoelämän tapahtumien syntymistä voidaan edistää luomalla pysyviä yhteistyö- ja kehittämisrakenteita, joiden kautta yritykset voivat helposti löytää ratkaisuja kehitysaskeleidensa tukemiseksi.

Ylä-Savon osaamisen kehittämisen malli on hyvä avaus, josta on muodostumassa perustoimintamenetelmä yritysten kehittämiseen. Kysymyksessä on verkostomalli, jonka keskuksena on Ylä-Savon ammattiopisto. Tavoitteena on tarjota yrityksille yksi luukku, jonka kautta saa apua esimerkiksi henkilökunnan kouluttamiseen, tutkimukseen, hankkeisiin ja kumppanuuksien kartoittamiseen.

On hyvä että vuoropuhelua pidetään yllä ja kehittämistoimintaan satsataan maailman myllerryksestä huolimatta.

Vieremän yrittäjäyhdistys