Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karhun oltava pudotuspeleissä nälkäinen

Otto Huttunen uskoo joukkueensa menevän keväällä pitkälle – Kankaan montun yleisön hurmos ja tiivis puolustuspeli ovat tärkeimmät askelmerkit Mestiksen mestaruutta kohti mentäessä.

Upeaa kautta pelaavan Iisalmen Peli-Karhujen askelmerkit kohti Mestiksen mestaruutta ovat kohdallaan. Sitä mieltä on ainakin täksi kaudeksi Karhu-paitaan palannut joukkueen kapteeni Otto Huttunen.

– Kyllä meillä on kova halu mennä päätyyn asti tänä keväänä. Mielestäni meillä on siihen hyvä mahdollisuus. Maalivahtipelimme on huippuluokkaa ja meiltä löytyy joukkueesta paljon yksilötaitoa ratkomaan otteluita, Peli-Karhujen kapteeni puntaroi.

Peli-Karhujen kautta on leimannut jonkin verran suoritustason ailahtelevaisuus. Välillä on pelattu huippupelejä ja kaadettu K-Espoon kaltaisia laaturyhmiä. Toisaalta pisteitä on runkosarjassa menetetty paperilla selvästi heikommille vastustajille.

– Meidän on löydettävä ennen pudotuspelejä tasaisuutta otteisiimme. Puolustuspeli on saatava tiiviimmäksi. Pudotuspelit ovat kuitenkin ihan oma maailmansa, eikä siellä ole varaa enää nukkua, kuten runkosarjassa. Karhun on oltava nälkäinen, kun aletaan kamppailemaan mestaruudesta, Huttunen mietiskelee pudotuspelien alla.

Meillä on varmasti Mestiksen paras kannattajaryhmä.

IPK on ollut kuluvalla Mestis-kaudella erittäin hyvä erikoistilannejoukkue. Ylivoima- ja alivoimaprosentti on yhteenlaskettuna reippaasti yli sadan prosentin, mikä tarkoittaa, että erikoistilannepelaaminen on tuottavaa.

– Onhan meillä todella kovia pelimiehiä siinä ylivoimassa. Nicolas Werbik ja Alex Cotton ovat todella kovia kavereita tähän sarjaan ja onhan tuo Ville Sippalakin vissiin jonkun maalin tehnyt, itse kakkosylivoimassa viivapelotteena toimiva Huttunen miettii.

Peli-Karhujen kotiareena Kankaan monttu on vastustajien pelkäämä kiekkoareena. Iisalmen pieni kaukalo ja kovasti ottelujen alussa paineistava kotijoukkue on monelle Ylä-Savossa vierailevalla joukkueelle myrkyllinen yhdistelmä.

– Meillä on varmasti Mestiksen paras kannattajaryhmä. Kun Kankaan monttu syttyy, niin siinä on vierailijoiden paha pelata. Pyrimme aina tulemaan kotiotteluiden alkuihin kovaa, ja se on monelle Iisalmessa vierailevalle joukkueelle karvasta kalkkia. Pudotuspeleissä tarvitsemme kotiyleisöä vielä enemmän. Se on meille kuin kuudes kenttäpelaaja. Kotietu pudotuspeleissä olisi meille kullanarvoinen juttu, Huttunen kiittelee hurmoksellista iisalmelaisyleisöä.

Huttusen viime kausi meni mieheltä kirjaimellisesti ohi, eikä hän pelannut kaudella yhtään ottelua. Ruotsiin Hockeyettaniin sopimuksen edelliskaudeksi kirjoittanut Huttunen loukkasi kesällä olkapäänsä ja sen leikkaaminen viivästyi puolella vuodella vakuutusyhtiön kieltäydyttyä korvaamasta operaatiota.

– Olkapää piti leikata ennen siirtymistäni Ruotsiin, mutta sitten yhtäkkiä vakuutusyhtiö kieltäytyikin maksamasta leikkausta. Se leikattiin sitten kunnallisella puolella vasta joulukuussa ja koko viime kausi meni näin ollen minulta ohi.

– Ja kun olkapää saatiin kuntoon, niin tänä syksynä tuli sitten ongelmia lähentäjien ja lonkan kanssa. Ne ei kuitenkaan tällä hetkellä haittaa pelaamista. Pari kuukautta olen nyt saanut pelata suhteellisen terveenä ja kunto nousee kohti huippuaan juuri pudotuspelien alkaessa. Leikataan paikat kuntoon sitten kauden jälkeen, jolloin meillä on Iisalmessa toivottavasti mestaruusjuhlat, Huttunen alleviivaa.