Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tyttöjen ja naisten vuoksi – Zonta-kerho Iisalmi

Zonta-kerho Iisalmi on toiminut 25 vuotta Ylä-Savon alueella. Kerho kuuluu kansainväliseen Zonta International järjestöön, joka voimaannuttaa tyttöjä ja naisia. Tavoitteena on tasa-arvoinen ja väkivallaton maailma, missä jokainen ihminen voi toteuttaa oman potentiaalin.

Iisalmen kerhon tärkein tehtävä on varainkeruu niin kotimaan kuin ulkomaiden kohteisiin. Vuosittainen päätapahtuma on Minna Canthin päivänä. 19.3.2023 Iisalmen kulttuurikeskuksessa kuullaan oikeushammaslääkäri Helena Rannan ajatuksia tasa-arvosta.

Tapahtumassa hurmaannutaan myös huiveista, joita voi ostaa. Lisäksi järjestämme joka toinen vuosi konsertin. Olemme lahjoittaneet varoja mm.

Ylä-Savon diakoniatyölle ja kansainväliseen projektiin lapsiavioliittojen lopettamiseksi.

Vaikuttaminen on kerhon toinen tärkeä tehtävä. Marras-joulukuun vaihteessa vietetään 16 päivän ajan oranssia aktivismin aikaa. 25.11.2021 laitoimme Iisalmen patsaille ja veistoksille oranssit huivit ja kyltit ”Ei vihapuheille”. Kampanjan oranssi väri symboloi toivoa tulevaisuudesta, jossa elämä ilman väkivaltaa on jokaisen oikeus.

Vaikutamme myös esimerkillä. Olemme antaneet jo viitenä vuonna Ylä-Savon nainen -tunnustuspalkinnon naiselle, joka on teoillaan ja esimerkillään parantanut tyttöjen ja naisten asemaa.

Kokoonnumme kerran kuukaudessa. 31 kerhon jäsentä edustavat eri ammatteja. Ammattiesitelmät ovat mielenkiintoisia ja iloinen yhteisöllisyys voimaannuttaa. Olemme aikaansaavia, rohkeita mielipiteissä kuin teoissa ja ennen kaikkea haluamme auttaa.

Jos kiinnostuit, olet lämpimästi tervetullut joukkoomme. Helpoin tapa ottaa yhteyttä meihin on laittaa sähköpostia osoitteeseen iisalmi@zonta.fi