Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tervetuloa tutustumaan meidän kyläämme!

Ruotaanlahden kyläyhdistykseen, alueeseen, kuuluvat kylät Siikalahti, Ruotaanlahti, Riitamäki, Ruotaanmäki ja Läntelänseutu. Vakituisia asukkaita alueella on noin 170, työikäisiä väestä on 100 henkilöä, alle 15-vuotiaita 25 ja yli 66-vuotiaita 44 henkilöä.

Kylällemme on muuttanut useita perheitä. Tapanamme on tervehtiä uusia perheitä Hiekkarannan puutarhan lahjakortilla. Kesäasukkaita on runsaasti, koska Haapajärvellä voi helposti kalastaa ja alue on hyvin luonnonkaunis sekä viihtyisä.

Alueella on erittäin hyvät sienestys-, marjastus- ja metsästysalueet. Matkaa Iisalmen keskustaan on noin 23 km.

Ruotaanlahden kyläyhdistys on perustettu jo v.1979, jolloin erityisenä tehtävänä oli oman kyläkoulun säilyminen. Koulu lakkautui keväällä 1999. Nykyisin tämä yksityisomistuksessa oleva koulu Villa Anna toimii viihtyisänä kyläläisten kokoontumispaikkana.

Toimintaa kylällä on ympäri vuoden. Kylällä järjestetään koulutustapahtumia, konsertteja, talvi- ja kesätapahtumia, kirpputoreja ja arpajaisia.

Toimintaa kylällä on ympäri vuoden. Kylällä järjestetään koulutustapahtumia, konsertteja, talvi- ja kesätapahtumia, kirpputoreja ja arpajaisia. Kylällä pidetään myös Avoimet kylät -tapahtumat kesä- ja joulukuussa. Kylällämme asuu monipuolisia taitajia; kädentaidot, askartelu, maalaus ynnä muuta.

Alueellamme on monen alan yrityksiä; maatilataloutta, karjataloutta, koneurakointia, mökkivuokrausta, turvallisuuspalveluja ja metsätaloutta.

Liikunnallisia ulkoilupäiviä pidetään säännöllisesti nuotiotulineen ja mäenlaskumahdollisuuksin ja jos sää sallii, niin lumiukkoja ja lumilinnoja rakennetaan varmasti useita. Kylän hiihtoladut ovat aina auki hiihtokunnossa. Lisäksi meillä on myös hyvä venevalkama sekä kaupungin ylläpitämä uimapaikka Siikalahdessa.

Erityisen suosittuja ovat ikäihmisten virkistyspäivät. Seuraava virkistyspäivä on 18.4. klo 10-14 Villa Annassa. Vierailijat ovat lämpimästi tervetulleita virkityspäivään.

Kylätoiminta on monipuolista ja alueen asukkaat ovat sitoutuneet toiminnan kehittämiseen. Yhteistyötä tehdään eri järjestöjen ja yhteisöjen kanssa. (Korpijoen seudun maa- ja kotitalousnaiset, Länsi-Iisalmen Erä ry, Iisalmen kaupunki, Iisalmen seurakunta ja Ruotaanlahden osakaskunta.)

Ruotaanlahden alueella palvelee Sourunsalon kauppa-auto, kirjastoauto sekä Pali- palveluauto. Alueella on myös Kaisanetin laajakaistaverkko, kaupungin puhdasvesiverkko ja Laidinmäen jätevesiverkko.

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan, asumaan ja viihtymään viihtyisälle Ruotaanlahden kylälle.