Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

'Koljonvirta Teatterilla ensi kesänä tulossa 100 000:s katsoja

Teatteria tehdään paikallisin voimin – juhlavieraalle luvassa mojova palkinto.

Koljonvirta Teatterin ensi kesän esitys on suositun Heikki Luoman kirjoittaman Maalaiskomedia -sarjan ensimmäinen osa, Vain muutaman huijarin tähden.

Ensi-ilta on torstaina 6. heinäkuuta.

Erityisen mielenkiintonsa Koljonvirran teatterikesään tuo se, että tänä kesänä Koljonvirta Teatterissa juhlii teatterin 100 000. katsoja.

Teatterin johtajan Ismo Apellin mukaan Koljonvirta Teatteri on kuulunut vuodesta 2014 alkaen katsojaluvuissaan Suomen kärkiteattereiden joukkoon.

– Siitä saa olla ylpeä. Koljonvirta Teatterin matkailullinen merkitys Iisalmelle on suuri, sillä Tiketti.fi tietojen mukaan 73 prosenttia ostetuista lipuista tulee Iisalmen talousalueen ulkopuolelta.

Apell kertoo, että riippuen tutkimuskohteesta tai sen tekijästä, suomalainen päiväturisti jättää paikkakunnalle 82–107 euroa vuorokaudessa.

– Näin ollen teatterimme vaikutus Iisalmen elinkeinolle on ollut yli kuusi miljoonaa euroa, laskipa miten tahansa, Apell iloitsee.

Teatterin sadastuhannes katsoja palkitaan useiden tuhansien eurojen arvoisella yllätyspalkinnolla.

Koljonvirta Teatterin pitkäjänteinen työ alkaa tuottaa tulosta, kun teatterin alkuvuosina katsomossa istuneet lapset valloittavat nyt näytelmän pääroolit.

– Se, että tapahtuuko tämä esityskauden alku- vai loppuvaiheessa, jääköön arvoitukseksi. Suosittelen varaamaan liput ajoissa, tuottaja Tiina Karhu vinkkaa.

Tulevan kesän rooleissa nähdään muun muassa Sakari Lyytikäinen, Oona Hynynen, Ville Saastamoinen, Hanna Karhu ja Hannu Parviainen.

Teatterin näyttelijäryhmään on nostettu joukko eturivin nuoria lahjakkuuksia.

– Koljonvirta Teatterin pitkäjänteinen työ alkaa tuottaa tulosta, kun alkuvuosina katsomossa istuneet lapset valloittavat nyt näytelmän pääroolit. Tämä on lahjakkaitten nuorten näyttävä esiinmarssi ja siitä olemme ylpeitä, Apell sanoo.

Viiden vuoden tauon jälkeen Koljonvirta Teatteriin palaa Ville Saastamoinen.

– Innoissani lähden tekemään tätä projektia vanhojen sekä uusien tuttujen kanssa.

Hanna Karhu on myös ollut mukana näyttelemässä aiemminkin.

– Huippu työryhmä on meillä nyt niin kuin aina. Maltan tuskin odottaa, että lumet sulaa ja päästään ”monttuun”.

Oona Hynynen on ensimmäistä kertaa Koljonvirta Teatterissa.

– Olo on kutkuttavan innostunut, kun odottelee kesää.

Kesäteatterin ensikertalainen Sakari Lyytikäinen suorastaan puhkuu intoa.

– Urheilutermein, meillä on sopiva sekoitus nuoruutta ja kokemusta.

Ensi kesänä Mansikkaniemellä esitettävän teatterikappaleen on dramatisoinut TV 2:lla esitetyn televisiosarjan ohjaaja Jukka Mäkinen.

Näytelmän ohjaa Koljonvirralla Tom Petäjä.

Pohjois-Karjalasta kotoisin oleva ohjaaja Tom Petäjä työskentelee tällä hetkellä eri teattereissa Turun seudulla. Hän tulee Koljonvirralle odottavin mielin.

– Kun maaliskuussa tapasin nämä mahtavat näyttelijät ja huikean työryhmän talvisessa Iisalmessa, niin talvi muuttui kesäksi. Ajattelin, että tuon taidon kun laittaa tämän kesän maalaiskomediaan, niin parempaa komediaa saa hakea, Petäjä kommentoi.