Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jukka Korkiakoski | Uuden edessä, kun vanha on jo takana

Tätä kirjoittaessani eduskuntavaalien ennakkoäänestys on jo päättynyt. Hienosti yläsavolaiset aktiiviset ennakkoäänestäjät hoitivat homman kotiin. Ylitimme seutukunnallamme ennakkoäänten antamisessa koko maan keskiarvon. Koko maan keskiarvo on lähes samaa luokka kuin edellisissäkin eduskuntavaaleissa ollen nyt 40,1 prosenttia. Ylä-Savossa ennakkoäänestysprosenttimme oli 42,7.

Meidän seutukunnallamme ahkerimmat ennakkoäänestäjät löytyivät Vieremältä, jossa ennakkoäänestämässä kävi 46,4 prosenttia kunnan kaikista äänioikeutetuista. Iisalmessa tuo ennakkoäänestysprosentti oli 41,1.

Tätä lukiessamme eduskuntavaalien lopullinen tulos on selvillä. Sunnuntain äänestyspäivän tulokset on laskettu yhteen ja 200 kansanedustajaa on taas valittu tuleville neljälle vuodelle. Lopullisen vaalituloksen vahvistaa vaalipiirin vaalipiirilautakunta tänään keskiviikkona 5.4.2023 ja vahvistuksen jälkeen sen tehtävä on kirjoittaa valtakirjat uusille valituille kansanedustajille.

Let`s make Finland great again, together!

Valittujen kansanedustajien työ Suomen eduskunnassa Helsingissä, Arkadianmäellä alkaa viikolla 15 valtakirjojen tarkastuksella ja ensimmäisellä täysistunnolla huipentuen valtiopäivien avajaisiin torstaina 13.4.2023.

Vaalien jälkeen maailman onnellisin kansa on uuden edessä. Arki koittaa monella taholla, niin politikoilla kuin tavan ihmisilläkin. Vaalilupaukset ja -puheet odottavat toteutumistaan niin alue- kuin valtakunnantasollakin.

Arjessa ihmisten haasteet jatkuvat aikaisemman mallin mukaisesti. Korkea inflaatio, nousevat korot, ruoanhinta, asumiskustannukset, unohtamatta pelättyjä energiakustannuksia ja puhumattakaan sodan aiheuttamista epävarmuustekijöistä. Haasteet eivät ole haihtuneet mihinkään. Se mikä jäi taakse, se on edelleen edessä.

Yhdessä selvisimme ennenkin menneistä ajoista ja niiden haasteista. Uuden edessä kun olemme, varmaa on, että yhdessä selviämme tulevastakin. Maailman onnellisimman kansan selviytymisresepti on ollut ja on oleva yhdessä tekeminen ja toisistamme välittäminen. Yhdessä tehdään, yhdessä otetaan vastuuta. Yhteisöllisyyden voima on ihailtava kansakuntamme voimavara, josta emme saa tinkiä. Let`s make Finland great again, together!

Tarvitaan tahtoa, uskallusta ja samaan suuntaa kanavoitua energiaa, niin kulman takana odottaa paremmat ajat. Oppikaamme vanhasta, nauttikaamme tulevasta uudesta. Aivan kuten ennenkin.

Hyvää tulevaa pääsiäisen aikaa kaikille lukijoillemme.