Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus | Se on kevään merkki se

Aurinko nousee aikaisemmin ja laskee myöhemmin. Aamuvarhain kaikki tuntuu heräävän aikaisemmin ja aikaisemmin. Pihapiirin linnut, fasaanikukot ilmoittelevat äänekkäästi töräytellen olemassaolostaan ja rusakot juoksevat piharallia toistensa perässä. Varis kantaa pesän tekoaineksia nokassaan. Pälviä syntyy sinne ja tänne, pian kevään ensimmäiset kukat, keltaiset leskenlehdet aloittavat kukintansa.

Ulkoilusäät ovat armollisia hengenpelastajia. Aurinko värjää luonnon, samoin ulkoilijan kasvot. Sininen taivas erottuu Suomen sinisenä ja jäljellä oleva hanki mustuu mustumistaan. Aamun ajan kestohanget antavat suksikansalle vielä mahdollisuuden. Pian se kuitenkin on ohi. Hiihdot on hiihdetty, on aika muille kevättouhuille. Luvassa on vaikkapa rapsuttamisen riemua.

Paljon parjatut koiran kakat paljastuvat taas kadun varsilla. Vastuutaan vältelleet välinpitämättömät lemmikkien omistajat saavat siipeensä muilta kaupunkilaisilta. Ansaitusti. Ei ole koiran tehtävä, vaan omistajan tai ulkoiluttajan, siivota silmäterän jätökset pois ajallaan. Vaanivat terveysriskit eivät ole kenenkään kaupunkilaisen etu. Oppi ja ikä, uutta koronaa odotellessa?

Eräänlainen Via Dolorosa sekin.

Kiusallinen huonepöly leijailee sisätiloissa auringonsäteiden lomassa. Vasta pölyt pyyhittiin, siivottiin ja paikat puunattiin. Ei auttanut ei. Tuntuu, että tuo painajaismainen pölyn ketale kiusaa säännöllisin välein. Kuka lieneti on keksinyt pölyn?

Siitepölyn kyllä ymmärtää. Sillä on luonnon uudistumisessa vankka sija. Allergikot alkavat niiskuttelemaan, histamiinit ja setiritsiinit katoavat apteekkien hyllyiltä parempiin suihin. Kun ensimmäiset lepät ja koivut sekä havupuut kukkivat, alkaa jopa miljoonien suomalaisten kärsimykset. Eräänlainen Via Dolorosa sekin.

Mukava ja tuttu kevään merkki on tulevana perjantaina ja lauantaina pidettävät Kivirantapäivät. Useat Kivirannan ja sen lähiseudun kauppiaat, yritykset ja oppilaitokset ovat päättäneet aloittaa vapun vieton ” vappuetkoilla”. Luvassa on monipuolista ohjelmaa, hyväntekeväisyyttä, tarjoilua ja tarjouksia koko perheelle yritysten omilla toimipisteillä.

Lauantaina Kivirantapäivillä K-Rauta Masan pihassa klo 9 -14 välisenä aikana, myös me, Töllöttimen väki sekä Iisalmen Sanomien väki olemme läsnä. Teltallamme on luvassa pientä kisailua tikanheitossa, digineuvontaa, jutustelua sekä tietysti päivän lehdet kaupan päälle. Nähdään Kivirannalla!

Hyvää Vappua kaikille lukijoillemme! Samma på svenska: Klara Vappen till alla!