Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kevään ensikirmaisut

Kiuruveden Urheilijoiden junioriryhmä on kuin pieni joukkue. Yleisurheilukentän vihkiäiskisoihin tulossa nippu nimekkäitä urheilijoita.

Yhteinen Ylä-Savo

Lumien sulamisvesistä syntyneet lätäköt eivät ole este eivätkä edes hidasteena, kun Kiuruveden Urheilijoiden junioreilla hiihtosukset ovat vaihtuneet lenkkareihin.

Lähes kolmenkymmenen innokkaan nuoren urheilijan joukko harjoittelee ja kiertää kisoja yhdessä ympäri vuoden. Seuran edustusasut ovat kisapaikoilla yleinen ja tuttu näky.

– Ydinporukka on ollut yhdessä jo useamman vuoden. Iso osa ryhmästä harrastaa talvisin hiihtoa ja kesäisin yleisurheilua sekä suunnistusta. Monen lajikirjoon mahtuu myös esimerkiksi jalkapalloa ja jääkiekkoa, Kiuruveden Urheilijoiden hiihtojaoston puheenjohtaja Mikko Kouvalainen vahvistaa.

Ison ryhmäkoon lisäksi pienen erikoisuuden joukkoon tekee se, että valtaosa junioreista asuu sivukylillä ja matka yhteisharjoituksiin vaatii vanhemmilta enemmän.

– Mukana on muutama erittäin aktiivinen perhe ja heidän ansiostaan toiminta tehostui hiihdossa ja yleisurheilussa entisestään nelisen vuotta sitten. Uusia junioreita on tullut sitä myöten mukaan harjoituksiin ja se näkyy täten myös kesälajeissa. Meillä on urheilijoita myös naapurikunnista, kuten Pielavedeltä, Vieremältä ja Pyhäjärveltä.

Yksi iso vetovoimainen tekijä on joukkuemainen toiminta ja harjoittelu.

– Porukka on hitsautunut hienosti yhteen. Olemme kuin pieni joukkue, vaikka yksilölajeja tavoitteellisesti eteenpäin viedäänkin. Lapset ovat mielissään, kun tekemistä on ympäri vuoden.

– Olemme yhdistäneet jaostoissa voimia ja hommat jakautuvat useammille hartioille. Seurana tuemme toimintaa, ja jokainen on mukana omien mahdollisuuksien mukaan. Tilanne on hyvä, mutta uusia junioreita, vetäjiä ja talkoolaisia mahtuu aina mukaan, Kouvalainen kannustaa.

Osallistuminen seura- ja kilpailutoimintaan pidetään matalana.

– Hienoa, että kisoihin lähdetään isolla joukolla ja viesteihin saamme hyvin joukkueita koottua. Suksien voiteluun on tarjottu apua, jotta ladulle pääsee kilpailukykyisellä kalustolla. Menneenä talvena nuoret kiersivät aktiivisesti Iivo cupia. Myös Kiuruvedellä järjestetty kylä-cup oli eri-ikäisten suosiossa.

Tulevan kesän yleisurheilukauden kohokohtana on Kiuruveden urheilukentän vihkiäiskisat, jotka pidetään lauantaina 22. heinäkuuta. Lajeja on aamupäivästä alkaen sisulisäikäisille sekä iltapäivällä nuorten sarjoista yleisiin.

Kenttä on ollut vuosikaudet heikossa kunnossa, mutta paluu kansallisten kisojen pariin tehdään isosti ja näyttävästi.

– Ajankohta on sopivasti viikko ennen Kalevan kisoja. Kenttä valmistui vuonna 1983 ja silloin vihkiäiskisoissa 3 000 metrillä oli juoksemassa Martti Vainio kera kenialaiskirittäjien. Aikomuksenamme on saada mukaan urheilijoita Suomen huipulta sekä ihan kansainvälisiä nimiäkin.

– Ensi talvena maastohiihdon Pohjois-Savon maakuntaviesti hiihdetään Kiuruvedellä. Molempiin tapahtumiin tarvitaan iso organisaatio. Tekemistä on paljon, mutta varmasti saamme hienot ja ikimuistoiset kisat aikaiseksi, Kouvalainen lupaa.