Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Kaikki on mahdollista

Kotiseudullamme on kaikki mahdollista. Aivan oman käden ulottuvilla. Ei tarvitse mennä kauemmas kalaan, jotta kokemukset ja elämykset olisivat ainutlaatuisia.

Kun iisalmelainen tahtoo löytää elämäänsä sisältöä, riittää kun astuu ovesta ulos ja nauttii elämästään. Kysymys on tahtotilasta sekä kyvystä nähdä ympärilleen, erottaa metsä puilta.

Joskus on hyvä käydä hiekkalaatikon ulkopuolella. Niin tässäkin tapauksessa. Kauempaa voi nähdä sellaisia asioita, joita ei läheltä havaitse.

Ihmisen on hyvä käydä muuallakin, kenties viivähtää tovi pois kotiseudultaan, jotta maailmankatsomus avartuu.

Pian havaitsemme, että mitkä asiat ovat kotikulmilla paljon paremmin ja mitkä kaipaavat lisäpotkua. Tämäkin on tahtotila, käydä oman mukavuusalueen ulkopuolella. Tyytyäkö vanhaan vai etsiä uutta?

Näin meillä toimitaan, näin meillä pärjätään.

Kaupunkiemme ja kuntiemme asukkaiden tarpeet ovat pohjimmiltaan varmasti samankaltaiset. Turvallisuutta, terveyttä, työtä ja hyvinvointia. Laatua arkeen ja laatua juhlaan.

Kun kuntalaisten mahat täyttyvät näistä tekijöistä, on elo täällä yhtä auvoista, kuin Aleksis Kiven Oravan laulussa: ”Makeasti kuntalainen makaa sammalhuoneessansa. Sinnepä ei Hallin hammas eikä metsämiehen ansa ehtineet milloinkaan. Mikä elo onnellinen keinuvassa kehtolinnas!”

Menimmepä sitten konserttiin, elokuviin, teatteriin, taidenäyttelyyn, seurojen näytöksiin tai vaikkapa jääkiekkomatsiin, niin laadukasta ja vauhdikasta tarjontaa riittää.

Vapaa-ajan viettomahdollisuudet ovat kulmakunnallamme eri kulttuurialojen toimesta moninaiset ja tasokkaat. Ne on vain löydettävä ja niissä on käytävä, jotta kokemusperät karttuvat. Tahtotilasta on jälleen kyse.

Viime aikoina on seudullamme paljon puhuttu, päätetty, purettu vanhaa ja rakennettu uutta.

Tämä kertoo yleisestä tahtotilasta kehittää aluettamme yhä elinvoimaisemmaksi. Kuntalaisten kuuleminen on tärkeää näissä projekteissa.

Kun osallisuus lisääntyy, syntyy me-henkeä vahvistava ilmapiiri. Lisäksi turha jälkikäteen valittaminen vähenee tällöin oleellisesti. Näin meillä toimitaan, näin meillä pärjätään.

Nämä kaikki herkut sekä ympäröivä moninainen luonto ja jo kimmeltävä Porovesi tarjoavat meille joka vuosi ainutlaatuisia spektaakkeleita. Ne ovat siellä taas.

Rohkeasti vaan ulos ja nauttimaan seutukuntamme antimista. Kaikki on mahdollista.