Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Monenlaista menestystä Ylä-Savoon

Ylä-Savon ytimessä

Ylä-Savon ytimessä- sarja tarjoaa seutukuntamme uutispoimintoja menneen kuukauden uutisvirrasta.

Yläsavolaiset maitotilojen emännät tempaisivat omannäköisen tyttökalenterin maaseudusta ja luonnosta. Hyväntekeväisyyteen ohjattavat kalenteritulot menevät tällä kertaa Mieli Ry:lle. Maaseutu tarjoaa nykyäänkin paljon mahdollisuuksia ja seutukuntamme maitotilojen emännät tahtovat tuoda tätä positiivista mahdollisuutta ja voimavaraa esille tällä hyvänteolla.

Antti Niskanen, Pesolan Pihviliha palkittiin Helsingissä Messukeskuksessa maalis-huhtikuun taitteessa järjestetyillä Lähiruoka & luomu- messuilla Vuoden lähiruokateko 2023 yleisöäänestyksen voittajana. Pesolan Pihvilihan voitto äänestyksessä oli ylivoimainen, saaden peräti 46,2% kaikista annetuista äänistä. Itseään perusjörndonnerina pitävä Antti Niskanen korosti, että tämä oli viljelijöiden ja karjankasvattajien taisteluvoitto.

Ylä-Savo sai eduskuntaan kolme kansanedustajaa. Lapinlahtelaisen Sari Essayahin (kd.) lisäksi Markku Eestilä (kok.) Iisalmesta sai jatkopaikan sekä uutena nousi kansanedustuslaitokseen Markku Siponen (kesk.) Kiuruvedeltä. Saammeko Ylä-Savoon uuden ministerin, sen näyttävät lähiviikot.

Mimmit kalastavat -tapahtuma yllätti totaalisesti Iisalmen pilkkijät. Iisalmen satama-alueella Iisalmen pilkkijöiden järjestämä ensimmäinen Mimmit kalastaa- tapahtuma saavutti suuren suosion pääsiäismaanantaina.

Paikalla kävi noin 150 naista tai tyttöä narraamassa kaloja, joista suurin osa ensi kertalaisia. Citylohipilkkiminen Iisalmen satamassa oli tänä vuonna ennätyssuosittu.

Genelec, valmistajana alansa johtava globaali markkinajohtaja valittiin Suomen Keskuskauppakamarin toimesta Vuoden brändiksi. Kilpailun voittajan vahvuudeksi kuvattiin brändin tarina, asiakaskokemukset sekä innovatiivisuus. Lisäksi Genelec on ainutlaatuinen esimerkki perheyrityksestä, jonka arvopohja heijastuu yrityksen brändiin.

Suomen Opasliitto valitsi iisalmelaisen pitkänlinjan kaupunkioppaan Iikka Kauppisen Vuoden 2022 oppaaksi. Tunnustus on ensimmäinen seutukunnallemme ja se on erinomainen esimerkki elinikäisestä oppimisesta. Kauppisen tuhannet tarinat yläsavolaisista henkilöistä, tapahtumista ja niiden taustoista ovat olleet myös pieniä aikamatkoja alueemme kulttuuriaarteisiin.

Ylä-Savon ammattiopiston, Ysaon luonnonvara-ala on saanut Opetus-, kasvatus- ja koulutusalojen säätiön myöntämän kestävän kehityksen sertifikaatin. Saatu sertifikaatti on erinomainen välietappi matkalla kohti koko oppilaitoksen sertifiointia. Lopullisena tavoitteena saada koko oppilaitoksesta hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä Suomen kansallisten tavoitteiden mukaisesti.

Iisalmen koulurakentamisen buumi näyttää rantautuvan myös ympäristökuntiin. Niin Kiuruvedellä kuin Vieremälläkin uskotaan tulevaisuuteen ja rakennetaan uusia kouluja vanhojen tilalle. Kiuruvedellä uuden kouluinvestoinnin suunnittelu sekä Nivan koulun että yläkoulun kohdalla on alkanut. Samoin myös Vieremällä Eteläisen koulun uudisrakentamisen valmistelut ovat alkaneet. Vaikuttaa, että tahtotila seutukuntamme elinvoimaisuuden ylläpitämiseen on uomissaan.

Iisalmen Sanomat muutti uusiin tiloihin Keisarinkulmaan. Paluu entisen lehtitalon kupeeseen, Keisarinkulmaan sujui sovitussa aikataulussa. Iisalmen Sanomat ovat nyt helpommin asiakkaiden saatavilla ja tilat ovat suunnitelmien mukaisesti remontoidut, asiakaspalvelun, myynnin ja lehden toimituksen tarpeiden mukaisesti. Parkkipaikkoja löytyy pihapiiristä mukavasti, joten asiointi lehden toimitiloihin on nyt merkittävästi sujuvampaa. Tervetuloa tutustumaan!