Savon Yrittäjät palkitsi Iisalmen Yrittäjät ja Pielaveden Yrittäjät – Kunniamaininta Sonkajärven Yrittäjille

Savon Yrittäjät palkitsi Iisalmen Yrittäjät ja Pielaveden Yrittäjät aktiivisesta toiminnasta jäsenkunnan asioiden ajamiseksi. Lisäksi kunniamaininnan saivat Sonkajärven Yrittäjät ja Kuopion Yrittäjät. Palkitseminen tapahtui lauantaina 20.1.2018 Kunnonpaikassa järjestetyssä paikallisyhdistysten luottamushenkilöiden perehdytyspäivässä.

Vuosittaiset palkitsemiset tehdään paikallisyhdistysten itsensä ja Savon Yrittäjien tekemän arvioinnin pohjalta. Perusteena ovat yrittäjäyhdistyksen toiminta ja tapahtumat. Ensimmäistä kertaa tänä vuonna palkittiin myös vuoden nuorekkain paikallisyhdistys, jonka tittelin vei Iisalmen Yrittäjät.

Palkitsemisperusteet: Pienten sarja (alle 200 jäsentä): Pielaveden Yrittäjien valintaa perusteltiin mm. sillä, että yhdistys on jakanut vastuut hallituksen sisällä ja aktivoi hyvin jäsenistöäänkin mukaan vaikuttamistyöhön. Yhdistyksessä oleva tekemisen mielekkyys huokuu myös ulospäin. Yhdistys jakaa hyvää mieltä myös järjestämällä mukavia tapahtumia yrittäjille ja yhteistyökumppaneille.

Pielaveden Yrittäjät pitää aktiivisesti yhteyttä sekä jäsenyrittäjiinsä että paikkakunnalle tulleisiin uusiin yrityksiin. Tämä näkyy myös korkeana järjestäytymisasteena; 57 % Pielavedellä toimivista yrityksistä kuuluu yrittäjäyhdistykseen. Luku on toiseksi paras koko maakunnassa.

Vuonna 2017 yhdistys teki vahvasti töitä kunnan kanssa yrittäjyyskasvatusstrategian, elinkeino-ohjelman ja hankintaohjeistuksen tiimoilta. Elinkeinojaoksessa on mukana vahva yrittäjien edustus.

Palkitsemisperusteet: Isojen sarja (yli 200 jäsentä): Iisalmen Yrittäjien valintaa perusteltiin mm. sillä, että yhdistys huomioi hyvin jäsenensä ja pitää heihin aktiivisesti yhteyttä. Tämän myötä jäsenmäärä kasvoikin 16 jäsenellä vuonna 2017. Iisalmen Yrittäjät on panostanut etenkin jäsenyrittäjiensä verkostoitumiseen järjestämällä mm. monenlaisia tapahtumia. Näistä mainittakoon mm. 80-vuotisjuhlat, joka oli mahtava voimanponnistus koko yhdistykseltä.

Iisalmen Yrittäjät on jakanut hallituksensa jäsenet tiimeihin, mikä on tuonut toimintaan tehokkuutta. Yhdistystoiminnasta huokuu yhteen hiileen puhaltamisen ja tekemisen meininki. Toimintaa kuvaa nuorekkuus ja rohkeus, joka vie pitkälle ja vetää mukanaan myös muut Iisalmen toimijat.

 

Sonkajärven Yrittäjien kunniamainintaa perusteltiin mm. sillä, että yhdistyksen toiminta houkuttelee yrittäjiä mukaan. Yhdistyksen järjestäytymisaste onkin maakunnan suurin; 62 % Sonkajärvellä toimivista yrityksistä on yhdistyksen jäseniä. Sonkajärven Yrittäjissä on tekevää porukkaa ja toiminta huokuu ympärilleen menestystä, elinvoimaa, valoa ja iloa. Hyvänä esimerkkinä mm. marraskuussa 2017 Sonkajärvellä järjestetty Maakunnallinen Yrittäjäjuhla, joka sai osallistujilta paljon kiitosta ja oli samalla näyttö sonkajärveläisten vahvasta osaamisesta ja yhteisöllisyydestä.