On tärkeää tutustuttaa nuoret ja heidän vanhempansa tähän tärkeään vientiteollisuusalaan

TeknologiaTiistaina ammatilliset oppilaitokset ja teknologiayritykset tekevät uuden kone- ja tuotantotekniikan ammatillisen koulutuksen näkyväksi – innostava oppimispolku oppilaitoksesta työelämään tulevaisuuden ammattiosaajille.

Ammatilliset oppilaitokset 50 paikkakunnalla eri puolella Suomea järjestävät yhdessä teknologiateollisuuden yritysten kanssa TeknologiaTiistai-tapahtumia. Yläkoululaiset, heidän opettajansa ja myös vanhempansa pääsevät näkemään kone- ja tuotantotekniikan opiskelua ja opiskelupaikkoja sekä ammattiosaajien työtä ja työpaikkoja. Tapahtumat eri puolilla Suomea ovat paikkakuntakohtaisia ja alueen toimijoiden yhteistyön tulos.

Ylä-Savon ammattiopisto tekee vahvaa ja monimuotoista yhteistyötä alueen yritysten kanssa ja järjestää TeknologiaTiistaina 28.11. yhdessä paikallisten yritysten kanssa ohjelmaa alueen yläkouluilla. Iisalmessa Juhani Ahon koululla osallistutaan oppitunneille ja välituntien aikana on saatavilla infoa teknologia-alan mahdollisuuksista. Toiminnassa ovat mukana Ponsse Oyj ja Toolfac Oy sekä E Avenue Oy.

Vieremän yrityskyläkoulu esittelee TeknologiaTiistaina yhdessä yritysten kanssa toimintaansa ja teknologia-alan mahdollisuuksia Vieremän yläkoululla. Tiistaina yrityskyläkoulun toimintaa esitellään myös vanhempainillassa Vieremällä.

– On tärkeää tutustuttaa nuoret ja heidän vanhempansa tähän maakunnan ja koko Suomen kannalta tärkeään vientiteollisuusalaan, kertoo Ylä-Savon ammattiopiston koulutuspäällikkö Jori Kortetjärvi.

Jori Kortetjärven  mukaan on erinomaista, että koko maan kattavasti näytetään mitä ammatillisen koulutuksen uudistaminen merkitsee.

– Uudet laaja-alaiset tutkinnot tarkoittavat, että opiskelijalla on mahdollisuus erikoistua ja syventää osaamistaan yksilöllisillä valinnoilla. Työelämän kannalta parasta on, että työssäoppimista on helpompi räätälöidä yritysten osaamistarpeiden mukaisesti. Oppilaitoksen ja yrityksen välinen yhteistyö luo uskoa nuorille hakeutua ammatilliseen koulutukseen. Yritysten mukaantulo jo heti opintojen alussa motivoi ja sitouttaa nuoret hankkimaan osaamista päämääränä työpaikka, koulutuspäällikkö Kortetjärvi painottaa.

 

TeknologiaTiistai on vuosittainen valtakunnallinen tapahtuma, jolloin yläkoulun opettajat, oppilaat ja vanhemmat tutustuvat kone- ja tuotantotekniikan ammatillisen koulutuksen ja teknologiateollisuuden yritysten tarjoamiin mahdollisuuksiin.

– Teknologiateollisuuden yrityksissä on töissä lähes 300 000 ihmistä, heistä puolella on ammatillinen tutkinto. Siksi on tärkeää, että oppilaitokset ja yritykset yhdessä nostavat ammatillisen koulutuksen tarjoamat mahdollisuudet näkyväksi korostaa Anne Ahkola-Lahtinen, Teknologiateollisuus ry:sta.

 

Nuoria aktivoidaan TeknologiaTiistaina osallistumaan mm. #teknologiatiistai –kuvakilpailuun teemalla ”Mikä teknologiapalvelu tai -laite on parasta arjessasi?”

Kuvakilpailuun voivat osallistua eri puolilla Suomea TeknologiaTiistai -tapahtumiin tutustuvat yläkoululaiset ja tapahtumia järjestävien ammattioppilaitosten opiskelijat. Kilpailukuvat julkaistaan Instagramissa #teknologiatiistai2017 -hashtagillä. Kuvakilpailussa on palkintoja Jopo-polkupyöriä. Jopo-voittajat arvotaan eri puolilla Suomea järjestettävistä TeknologiaTapahtumista.