Työllisyysviikolla tapahtuu

Ensi viikolla Pohjois-Savossa vietetään työllisyysviikkoa. Kaikenikäisille työnhakijoille suunnattu tapahtuma tarjoaa paljon työllisyyden, yrittäjyyden ja urasuunnittelun edistämiseen tähtääviä tapahtumia ja työllisyystekoja. Alun perin Nuoret Duuniin 2017 –hankkeen toimesta, yhteistyössä kuntien eri toimijoiden kanssa käynnistetty työllisyysviikko järjestetään tänä vuonna toista kertaa. Viime vuonna työllisyysviikon suunnitteluun osallistui noin 150 organisaatiosta satoja henkilöitä, ja viikolle ilmoitettiin 83 erilaista työllisyyteen, yrittäjyyteen tai urasuunnitteluun liittyvää toimea ja tapahtumaa. Myös Iisalmessa on tarjolla monenlaista ohjelmaa.

Iisalmen työllisyysviikko alkaa maanantaina Pohjois-Savon TE-toimiston pienyritysten mikrorekry – tapahtumalla, jossa pienyritykset rekrytoivat työntekijöitä. Tapahtumaan voi osallistua seuraamalla lähetystä omalta kotisohvalta osoitteessa www.messilive.fi.
– Mikrorekry on tapahtuma pienille yrityksille, eli nimensä mukaisesti pienyrittäjät rekrytoivat työntekijöitä. MessiLiven kautta työnhakija pääsee kohtamaan työnantajia verkon kautta ja kertomaan itsestään, sanoo Iisalmen kaupungin markkinointiasiantuntija Minna Pappi.
Lisäksi klo 13.30 Iisalmen kaupungin työllisyyspalvelujen, Ohjaamo-hankkeen ja 4H:n järjestämässä miniyritysinfossa on tarjolla tietoa nuorille miniyrityksen perustamisesta.

Tiistaina viikkoa jatketaan CV:n parissa. YTYÄ!-hankkeen, YSAO:n ja Iisalmen kaupungin työllisyyspalveluiden toteuttama CV-klinikalla osallistujia opastetaan hissipuheen pitämisessä, CV:n viilaamisessa sekä video-CV:n teossa.
– Ideana on valmistautuminen työnantajan kohtaamiseen, esim. keskiviikkoisiin Megatärskyihin. Tilaisuudessa on mahdollisuus käydä otattamassa veloituksetta valokuva CV:tä varten. YSAO:n parturi-kampaajaopiskelijat tarjoavat hiustenlaittopalvelua kuvauksia varten. Paikan päällä on myös kahvitarjoilu ja osallistujille jaetaan muistoksi työllisyysämpäreitä.

Keskiviikkona 21.2. vietetään Megatärskyjä, joka on maakunnan suurin rekrytointi-, koulutus- ja yrittäjyyskiertue. Ne rakentuvat rekrytoinnin, koulutuksen ja yrittäjyyden edistämisen ympärille. Tarjolla on satoja työ- ja koulutuspaikkoja sekä tietoa yrittäjyydestä. Kuopion, Iisalmen ja Varkauden kattavan messujen Iisalmen etapille osallistuu nelisenkymmentä näytteilleasettajaa. Tapahtuman tuotannosta vastaa Filysium Oy.
– Tänne työnhakijoiden kannattaa ehdottomasti tulla, sillä tilaisuudessa on paljon työnantajia paikalla.

Torstaina tutustutaan maatalouslomittajan työhön. Infopäivässä kerrotaan maatalouslomittajan ammatista ja annetaan tietoa palkkauksesta, työsuhde-etuuksista sekä avoimista tehtävistä. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Klo 12–17 MessiLiven kautta pääsee myös seuraamaan suoraa lähetystä Uskalla Yrittää – semifinaalista. Siinä Nuori Yrittäjyys -yritykset kilpailevat pääsystä valtakunnalliseen NY Uskalla Yrittää -finaaliin, joka pidetään Helsingissä 18. – 19.4.2018.
– Perjantaina puolestaan on tarjolla asiaa koulutuksesta. YSAO:n ja YTYÄ! – hankkeen yhteistyössä järjestämässä tilaisuudessa on tarjolla koulutusneuvontaa ja -ohjausta lyhyt-, täsmä- ja tutkintoon johtavista koulutuksista sekä vinkkejä mahdollisesti vanhentuneeseen koulutuksen päivittämiseen.  – Tilaisuus pyrkii muokkaamaan opiskeluun mahdollisesti liittyviä vanhentuneita mielikuvia positiivisemmiksi antamalla tietoa nykypäivän käytännönläheisestä aikuisopiskelusta. Lisäksi Pohjois-Savon TE-toimistossa on mahdollisuus saada pikavinkkejä työnhakuun henkilökohtaisessa ohjauksessa.
Myös MessiLiven puolella tapahtuu. Klo 14.00 alkaa suoralähetys ”Tarinoita työnhausta”. Sitä voi seurata TE-toimistossa tai omalta kotisohvalta käsin osoitteessa www.messilive.fi. Koulutuksen järjestäjinä toimivat Pohjois-Savon TE-toimisto ja Cimson Koulutuspalvelut.

Tapahtumiin voi käydä tutustumassa osoitteessa www.tyollisyysviikkosavo.fi

Pohjois-Savon työllisyysviikko 19.–25.2.2018

Maanantai 19.2.
Miniyritysinfo, Ylä-Savon Ohjaamo, Pohjolankatu 6 L 5, klo 13.30–16

Tiistai 20.2.
CV-klinikka, Riistakatu 5, klo 9-13

Keskiviikko 21.2.
Megatärskyt, liikuntahalli, Välikatu 3, klo 12–15

Torstai 22.2.
Maatalouslomituksen info, Luuniemenkatu 3b, klo 10–14

Perjantai 23.2.
Koulutusinfo, monitoimitila, Asevelikatu 4, klo 10–11 ja 12–13.
Työnhaun henkilökohtainen ohjaus, TE-toimisto, Karjalankatu 3, klo 13.30–15.30