Uusi rekrytointitapahtuma saattaa yhteen yhdistykset ja tekijät Iisalmessa työllisyysviikolla

Työllisyysviikkoa vietetään viikolla 8 Pohjois-Savossa. Teemaviikkoa vietetään nyt kolmannen kerran ja eri paikkakunnilla on paljon työhön, koulutukseen, yrittäjyyteen ja uraan liittyviä tapahtumia.

Viikkoa vietetään 18.-22.2. myös Iisalmessa, missä tapahtumia järjestävät Pohjois-Savon TE-toimisto ja Iisalmen kaupungin työllisyyspalvelut.

Uudenlainen, yhdistyksille ja työnhakijoille suunnattu Yhdessä työhön -rekrytapahtuma on maanantaina 18.2. Iisalmen kulttuurikeskuksella kello 12-14. Kymmenen iisalmelaista yhdistystä on kertomassa, millaisia mahdollisuuksia niillä olisi työllistymiseen ja työkokemuksen kerryttämiseen.

–  Yhdistyksissä on paljon tekemätöntä työtä. mutta yhdistyksillä on haasteena löytää sopivia tekijöitä. Haasteena on sekin, että työnantajaroolissa toimimiseen kaivataan tukea yhdistyksissä, työllisyysasiantuntija Minna Pappi kertoo.

Tästä onkin syntynyt ajatus, että yhdistykset tarvitsevat oman rekrytointitapahtuman. Yhdessä työhön -tapahtumassa on mukana myös te-toimiston asiantuntijoita. Jos siis työnhakija ja yhdistys kohtaavat ja kiinnostuvat toisistaan, niin työllistymisasiat, kuten palkkatuen tai työllistymissuunnitelmat, voi selvittää saman tien.

– Toivon, että myös yhdistykset verkostoituvat tilaisuudessa ja voisivat jopa palata yhdessä työntekijöitä. Yhdistykset ovat innolla mukana, Pappi kertoo.

Tapahtumassa on esillä Iisalmen 4H-yhdistys, Iisalmen Mielenterveystuki ja Louhentupa, Iisalmen Nuorison Tuki, Iisalmen Omakotiyhdistys, IPK, Iisalmen Työvoimayhdistys, Iisalmen Visa, Päiväkeskus Pysäkki, Taito Ylä-Savo sekä Toimi-Säätiö.

Keskiviikkona on luvassa RekryRehvit!-tapahtuma Iisalmen kulttuurikeskuksella kello 13-15. Maksuttomassa tapahtumassa voi verkostoitua työnantajien kanssa.

Paikalla ovat muun muassa Betonimestarit, Debomix, Esperi Care Hoitokoti Suistamo ja Hopeinen Kuu, Familar Oy, HT Laser Oy, Kairest Oy, Normet Oy, Opset Oy, Osuma Henkilöstöpalvelut Oy, Osuuskauppa PeeÄssä, Personalhuset, Ponsse, Profile Vehicles, Ratesteel, RD Technology Center, Savon vammaisasuntosäätiö, Smile henkilöstöpalvelut, Suomivalimo, Toolfac ja Ylä-Savon Sote -kuntayhtymä.

Mukana tapahtumassa on Iisalmen kaupungin työllisyyspalveluiden ja Pohjois-Savon TE-toimiston lisäksi Future Savo -hanke, YTYÄ! -hanke, Savon ammattiopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu, Sonkajärven kunta, Vieremän kunta, Ylä-Savon ammattiopisto sekä Ylä-Savon Ohjaamo.

Ohjaamossa Iisalmen Citykäytävällä on tiistaina kesätyöhön ja nuorten miniyrityksiin liittyvää asiaa. Ylä-Savon ammattiopiston opiskelijoille on oma torstaina työllistymistapahtuma, jossa o vinkkejä työnhakuun kesätöitä etsiville ja valmistuville opiskelijoille.