Vanikan palat kulttuurikeskuksessa torstaina

Hannu Väisäsen romaaniin pohjautuva monologi ”Vanikan palat” vierailee Iisalmen kulttuurikeskuksessa torstaina 1.3.2018 klo 19.

Finlandia-palkittu kirjailija-kuvataiteilija Hannu Väisänen varttui Oulun kasarmilla yksinhuoltajaisän ja verilettujen kanssa. Aikuisiällään hän on pukenut herkän ja taiteellisen pojan havainnot viisiosaiseksi kirjasarjaksi (Vanikan palat, Toiset kengät, Kuperat ja koverat, Taivaanvartijat ja Elohopea). Nyt niistä ensimmäinen, Vanikan palat, nähdään teatterin lavalla.

”Vanikan palat” esittää näyttelijä ja Kangasalan Pikkuteatterin ohjaaja Mika Eerola. Teoksen ohjaajana on teatterialan monitaituri, teatteriohjaaja Jyrki Tamminen. Näyttämösovituksen Väisäsen kirjan pohjalta on tehnyt toimittaja ja teatterikriitikko Anne Välinoro. Iisalmesta kotoisin oleva Anne Välinoro on aloittanut teatteriuraansa Iisalmen nuorisoteatterissa ja toimittajan uraa Iisalmen Sanomissa. Musiikin teokseen on säveltänyt Radio Classicin päätoimittaja ja muusikko Mika Lintu.

Aiemminkin yhdessä teatterin parissa työskennelleet Tamminen ja Välinoro lumoutuivat Väisäsen tavasta luoda kuvia sanojen avulla. Tuon kielen oli pakko päästä kuviksi myös teatterin lavalle. Tästä syntyi 45-minuuttinen esitys Vanikan palat. Äitinsä menettänyt taiteilijanalku joutuu puremaan kovaa armeijan näkkileipää, vanikkaa, mutta siitä huolimatta hän näkee kauneutta arkisissa asioissa.

Teoksen dramatisoinut Anne Välinoro esiintyy Iisalmen kirjastossa ennen monologin esitystä torstaina 1.3. klo 18.
Kirjaston tilaisuuteen on vapaa pääsy. Esityksen liput 13 € (sis. toimitusmaksun) www.lipputoimisto.fi sekä kulttuurikeskuksen neuvonta ma-pe klo 10-17 sekä tuntia ennen esitystä.