Ylä-Savon Osuuspankki aloittaa yhteistoimintaneuvottelut

Ylä-Savon Osuuspankki aloittaa kaikkia toimipaikkojaan ja toimintojaan käsittävät yt-neuvottelut, jotka voivat pankin alustavan arvion mukaan johtaa enintään 26 henkilön irtisanomiseen.
Pankki arvioi neuvottelujen aikana konttoriverkostonsa laajuutta. Yt-menettely voi johtaa Jyväskylän, Muhoksen ja Oulun konttorin sulkemiseen sekä Ylä-Savossa sijaitsevien konttoreiden aukioloaikojen uudelleen arviointiin sekä muihin toiminnallisiin muutoksiin. Neuvotteluissa noudatetaan kuuden viikon vähimmäisneuvotteluaikaa.
– Pankin liiketoimintamallien uudelleenarviointi on välttämätöntä, jotta kilpailukyky ja kannattavuus voidaan varmistaa finanssitoimialan sekä asiakaskäyttäytymisen nopeasti muuttuessa, toimitusjohtaja Mikko Paananen perustelee päätöstä.
Toimitusjohtajan mukaan pitkään jatkunut matala korkotaso sekä finanssialan sääntelyn ja kansainvälisen kilpailun kiristyminen haastavat alan perinteisiä kotimaisia toimijoita.
Ylä-Savon Osuuspankin palveluksessa on 52 henkilöä. Pankilla on konttorit Iisalmessa, Jyväskylässä, Kiuruvedellä, Lapinlahdella, Muhoksella, Oulussa ja Vieremällä.