Zombijuoksuun voi osallistua juoksijana, zombina tai yleisönä

Zombijuoksu Vol. 2 juostaan Paloisvuorella 31.10. Silja Rönkkö, Olli Paldan ja Aada Ruotsalainen odottavat jo tapahtumaa.

Iisalmen Paloisvuorella tarvitaan kylmähermoisuutta ja nopeita kinttuja tämän kuun lopussa. Iisalmen Zombijuoksu Vol. 2 järjestetään ulkoilualueen maisemissa keskiviikkona 31.10. kello 17-21.
Tehtävänä on kulkea joukkueena heijastimin merkitty reitti ja leimata matkan varrella olevat suunnistusrastit, mutta väistellä samalla zombeja. Tapahtumaan voivat osallistua yläkouluikäiset ja sitä vanhemmat 2-6 hengen joukkueissa. Joukkueesta vähintään puolet on oltava alle 29-vuotiaita. Nopeimmat palkitaan. Ensimmäinen lähtö on kello 17.15.
Zombit ovat eläviä kuolleita, jotka kauhukertomuksissa on esimerkiksi noiduttu voodoo-taioilla tai jokin mystinen virus muuttaa ihmisiä zombeiksi. Ne pitävät esimerkiksi korisevaa ääntä ja liikkuvat hieman kömpelösti.

Vapaaehtoiszombit Silja Rönkkö, Olli Paldan ja Aada Ruotsalainen olivat viime vuonna mukana zombeina. Kokemus oli sen verran hauska, että he aikovat ottaa osaa tänä vuonna, jälleen zombeina. Suunnitelmissa on pukeutua vaatteisiin, joissa on ehkä hieman riekaleita. Ennen tapahtuman alkua he maskeeraavat kasvojansa pelottaviksi.

– Juoksujoukkueille sanoisin, että kannattaa ottaa mukaan hyvä taskulamppu ja lämmintä vaatetta, Ruotsalainen neuvoo.

– Tapahtuma on kiva, koska siinä tapaa uusia ihmisiä. Ei tällaista ole joka päivä, Rönkkö sanoo.

Hämärässä liikkuminen on jännittävää. Kun tietää vielä, että edessä on väijyjiä, alkaa mielikuvitus laukata. Kolmikko arvelee, että heitäkin jännittäisi olla etsimässä rasteja, vaikka kokemusta onkin jo zombeilusta ja tietää koko jutun olevan yhteistä leikkiä.

– Kyllä se jännittäisi, kun ei tiedä, että minkä puun tai pensaan takana zombi on, Paldan sanoo.

Hän suosittelee samasta syystä sitä, etteivät perheen ihan nuorimmat osallistuisi juoksurasteille. Kolmikko määrittelee sopivaksi alaikärajaksi kuudennen luokan oppilaat.
Tapahtuman suosituksenakin on, että alaikäiset osallistuvat huoltajan harkinnan mukaan. Kaikenikäiset voivat osallistua koko perheen voimin yleisönä ja osallistua temppuradalle.
Zombikolmikko kertoo myös tarkistavansa ensin hieman sitä, onko reitiltä tulossa joku ohikulkija tai onko mukana nuorempia.

– Emme jahtaa pienempiä niin pitkään, Rönkkö lupaa.

Iisalmen nuorisopalveluiden järjestämä tapahtuma oli viime vuonna ensimmäistä kertaa Mansikkaniemellä. Paloisvuori tarjoaa pidemmän reittimahdollisuuden. Mukana ovat Iisalmen Visa, kaupunginkirjasto, 4H-yhdistys, Po1nt on Chat-hanke, Marjahaan Aarre ja useita vapaaehtoisia. Lisäksi Iisalmen Naisvoimistelijat järjestävät temppuradan perheen pienimmille osallistujille.

Kirjastoautossa on Halloween-teema. Paikalla on kammottava kahvio, Halloween-tuotteita ja kasvomaalausta. Itsensä voi kuvauttaa zombin kanssa.

Joukkueet on ilmoitettava 21.10. mennessä osoitteessa www.po1nt.fi/zombi. Samassa osoitteessa voi ilmoittautua myös zombiksi.